Index Vakbarát Hírportál

Mérgezést kaphatott Sala, mielőtt lezuhant a gépe

2019. augusztus 14., szerda 17:49 | aznap frissítve

Újabb részletek derültek ki az argentin futballista, Emiliano Sala év eleji tragikus repülőgép-szerencsétlenségéről – számolt be róla a BBC.

Sala január 21-én, miután eligazolt az FC Nantes-tól, egy magánrepülőgéppel tartott Cardiffba, amikor a gép eddig ismeretlen okok miatt a La Manche csatornába zuhant. A csatár holttestét csak február 7-én találták meg, a gépet vezető David Ibbotson teste még a mai napig nem került elő.

A Salán elvégzett toxikológiai vizsgálatok kimutatták, hogy a szervezetében olyan magas volt a karboxi-hemoglobin telítettségi szintje, ami már nemcsak rosszullétet és eszméletvesztést, de akár szívrohamot is okozhatott, derült ki a légi közlekedési baleseteket vizsgáló szerv, az AAIB jelentéséből.

Az elhunyt játékos családja továbbra is magyarázatot szeretne kapni, hogy miért történt a baleset. Az, hogy szén-monoxid jutott a Piper Malibu típusú repülőgép kabinjába, felveti annak a lehetőségét, hogy egy rossz tömítés vagy a fűtő- és szellőzőrendszer meghibásodása miatt szivároghatott a gáz az utastérbe. Azonban a repülőgépeken számos eszköz van, amely figyelmezteti a pilótát a közelgő veszélyre. A család ügyvédei szerint a történtek pontos megértéséhez szükség lesz a repülőgép részletes műszaki átvizsgálására.

Emiliano Sala édesapját, Horacio Salát annyira megviselte fia elvesztése, hogy áprilisban szívinfarktus miatt ő is életét vesztette.

Rovatok