Index Vakbarát Hírportál

Az utolsó meccsén gólt lőtt, egy hónappal később amputálták a lábát

2019. augusztus 14., szerda 21:08 | aznap frissítve

Rosszindulatú daganat miatt amputálni kellett a 21 éves Békés megyei focista, Orsós Krisztián egyik lábát. Bár a protézisét fizeti az állam, a további kemoterápiás kezelések sokba kerülnek, amit a családja nem tud kifizetni, ezért klubja, a Lőkösháza KSK gyűjtést szervezett a részére. A szomorú történetet az RTL Klub Híradója dolgozta fel szerdán.

Orsós egy tavaly őszi bajnokin sérült meg a sípcsontján, az első diagnózis szerint csak átlagos sportsérülésről volt szó, azonban a sebe nem gyógyult, tavasszal pedig rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak nála az orvosok – írta a Bmsextra.hu

A szezont így is végigjátszotta a megyei másodosztályban, 30 meccsen 31 gólt szerzett. Utolsó meccsén, a Kétegyházi SE ellen is betalált június elején.

Júliusban esett át egy biopszián, majd az átfogó vizsgálat kiderítette, az életét csak a bal láb térd alatti amputálásával lehet megmenteni. A műtétet elvégezték, most társai a kedvező szövettani eredményekben bíznak.

Orsós nehéz anyagi körülmények között él, három hónapja született a kislánya. Egy hónap múlva derül ki, hogy kaphat-e műlábat, amelynek költségére szintén nincs anyagi fedezete a családjának. A Lőkösháza augusztus 25-én játssza első bajnokiját az új szezonban, a Kevermes elleni meccs teljes bevételét Orsós gyógykezelésre ajánlják fel.

Rovatok