Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool hős kapusát egy befutó szurkoló taposta meg

2019. augusztus 16., péntek 13:28

A Liverpool szerdán megnyerte az európai Szuperkupát a Chelsea ellen, de könnyen lehet, hogy a siker újabb áldozattal is együtt járt, mert ünneplés közben megsérült a cserekapus Adrián is.

A döntő hőse liverpooli szempontból Adrián volt, aki a sérült Alisson Beckert helyetesítette a kapuban. A 101. percben még büntetőt hozott össze a Chelsea-nek, azonban a büntetőpárbaj során kivédte Tammy Abraham kísérletét, amivel jóvátette korábbi hibáját, és megnyerte a kupát a Liverpoolnak.

Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője a Southampton elleni bajnoki előtt tartott sajtótájékoztatón megerősítette, hogy Adrián a Szuperkupa-győzelem ünneplése közben megsérült.

Egy szurkolónak valahogyan sikerült a pályára jutnia, valami felett átugrott, megcsúszott, és megrúgta Adrián bokáját, ami bedagadt.

Az esetről előkerült videófelvételen az látszik, hogy a beruhanó szurkoló azért esett el, mert éppen visszarántotta az őt utolérő biztonsági őr. Ekkor csúszott rá a drukker Adrián bokájára.

A kapus könnyített edzést végzett, de még további vizsgálatok várnak rá, és kérdéses, hogy védhet-e a hétvégén a Southampton ellen. Amennyiben nem, akkor a 20 éves, saját nevelésű ír kapus, Caoimhin Kelleher, vagy a néhány napja szerződtetett, múlt héten még csapat nélküli, 35 éves Andy Lonergan állhat a kapuba.

A Liverpool első számú kapusa, a brazil válogatott Alisson Becker a Norwich elleni nyitómeccsen szenvedett izomsérülést, és legalább egy hónapig biztosan nem játszhat.

Rovatok