Index Vakbarát Hírportál

A Bayern értékes pontokat vesztett a nyitómeccsen

2019. augusztus 16., péntek 22:53

A német labdarúgó bajnokság, a Bundesliga 2019-2020-as szezonjának nyitómeccsén a Hertha Berlin óriási meglepetésre 2-2-es döntetlent játszott a címvédő Bayern Münchennel.

A hazai pályán játszó Bayern támadó szellemben és labdabirtoklási fölényben kezdte a mérkőzést, Thiago révén már a harmadik percben meg volt az első helyzetük, azonban Rune Jarstein védte a spanyol lövését. A másik oldalon a Hertha veterán bosnyák támadója, Vedad Ibisevic került helyzetbe, de a nem túl erős lövését Manuel Neuer kivédte.

A Bayern fölénye a 24. percben érett góllá. A jobb szélen Serge Gnabry került a Hertha védelme mögé, a kapu elé lőtt labdájára Robert Lewandowski tökéletesen érkezett, és a tavalyi gólkirály megszerezte az új szezon első gólját. (1-0)

A 35. percben a Hertha aztán szinte a semmiből egyenlített. A klubrekordot jelentő, 20 millió euróért szerződtetett Dodi Lukebakio a tizenhatoson kívülről lőtt kapura, a labda megpattant csapattársa, Vedad Ibisevic hátán, és a kapuban kötött ki. (1-1)

A bekapott gól teljesen összezavarta a Bayern Münchent, amit a Hertha ki is tudott használni. Három perccel később a berliniek szerb középpályása, Marko Grujic összefejelt a Bayern francia védőjével, Benjamin Pavard-ral, de az ütközés ellenére is talpon maradt. Vedad Ibisevic nagyszerű labdát ívelt Grujic elé, amivel egyedül törhetett a Bayern kapujára, Manuel Neuer mellett nagyon higgadtan elhúzta a labdát, majd az üres kapuba passzolt. (1-2) A Hertha az első félidőben három kapura lövésből két gólt szerzett, és megfordította a meccset.

A második félidőben a Bayernnek csak az egyenlítés jött össze, és az is elég érdekes körülmények között. Harm Osmers játékvezető az 57. percben váratlanul megszakította a mérkőzést, majd a videóasszisztens (VAR) segítségét kérte. A visszajátszás során kiderült, hogy Grujic hatalmas butaságot követett el, a tizenhatoson belül lerántotta Lewandowskit, pedig a labda a közelükben sem volt. A megítélt büntetőt maga a sértett, Lewandowski váltotta gólra. (2-2)

A meccs hátralévő részében a Bayern hiába játszott fölényben, igazán nagy helyzeteket már nem sikerült kialakítaniuk, így maradt a 2-2-es döntetlen. A Hertha új horvát vezetőedzője, Ante Čović teljesen elégedett lehet csapata teljesítményével, és az edzői debütálásával a Bundesligában. A Bayern már az első fordulóban botlott, ami remek lehetőséget kínál a Borussia Dortmundnak, és az RB Leipzignek, hogy máris előnybe kerüljenek a bajorokkal szemben.

fcb@hsbc

Rovatok