Index Vakbarát Hírportál

A Rennes 16 éves játékosának csodagólpassza intézte el a PSG-t

2019. augusztus 18., vasárnap 23:30 | aznap frissítve

A francia bajnokság második fordulójának vasárnap esti mérkőzésén a címvédő Paris Saint-Germain nagy meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedett a Rennes vendégeként.

eredm

A párizsi csapat – már mondhatni, hogy természetesen – Neymar nélkül vágott a mérkőzésnek. Egészen az első félidő végéig úgy tűnt, hogy a brazil sztárfutballista nélküli sem okoz majd gondot a PSG-nek a győzelem megszerzése, a fővárosi csapat ugyanis Cavani bő félóra elteltével lőtt góljával megszerezte a vezetést.

Csakhogy Niang még a szünet előtt kiegyenlítette az állást, majd a második félidő hasonlóan rosszul kezdődött a vendégek számára, mint ahogy az első végződött. Nevezetesen egy újabb bekapott góllal, amivel a Rennes megfordított a mérkőzést.

A találatot Romain Del Castillo szerezte fejjel, de az igazán nagy teljesítmény a megelőző gólpassz volt, amit Euardo Camavinga varázsolt a csatár fejére az oldalvonal közeléből. A 16 éves (!) angolai születésű középpályás gólpassza fantasztikus ütemben és ívben érkezett társához, akinek tényleg nem volt más dolga, mint egy biccentéssel a kapuba juttatni a labdát.

Bár a PSG a folytatásban mindent megpróbált, helyzeteknél tovább nem jutott a francia sztárcsapat, így a mérkőzést jelentős meglepetésre a Rennes nyerte. 

list

Rovatok