Index Vakbarát Hírportál

Már a reptéren óriási, éneklő tömeg várta a Fiorentinához igazoló Ribéryt

2019. augusztus 21., szerda 12:03

Franck Ribéry az olasz bajnokságban szereplő Fiorentinához igazol, a felek várhatóan holnap jelentik be hivatalosan is a szerződés megkötését. A Bayern Münchennél eltöltött több mint egy évtized alatt a klub legendái közé emelkedő szélső tizenkét év után hagyta el a bajor klubot a nyáron.

Sokáig nem lehetett biztosat tudni róla, hogy hol folytatja pályafutását, ám a 36 éves francia labdarúgó jövőjére a szerdai napon egyértelműen fény derült, ugyanis a játékos magángépe ezen a napon landolt a firenzei repülőtéren, ahol több száz Fiorentina-szurkoló köszöntötte az érkező klasszist.

Ribéry a sajtónak elárulta, hogy egykori müncheni csapattársa, a pályafutása csúcsán a Fiorentinában játszó Luca Toni győzte meg arról, hogy az olasz klub mellett döntsön.

"Itt vagyok, a családommal együtt" – mondta Ribéry az átigazolásokra specializálódott olasz Gianluca Di Marzio híroldalnak.

"Az utóbbi hetekben a Fiorentinával tárgyaltam és Toni meggyőzött róla, hogy ez egy nagyszerű csapat és egy gyönyörű város. Örülök, hogy itt lehetek, máris jól érzem magam, még a nyelv is tetszik, bár nem beszélem tökéletesen" – nyilatkozta érkezése alkalmából Ribéry, aki ingyen kerülhet a Fiorentinához. A klub a tervek szerint a csütörtöki napon mutatja be hivatalosan új igazolását a médiának.

(via Football-Italia)

Rovatok