Index Vakbarát Hírportál

Figyelmeztető lövésekkel állították meg a svájci rendőrök a szerb ultrákat

2019. augusztus 22., csütörtök 09:38

Súlyos szurkolói rendbontások övezték a szerdai Young Boys–Crvena zvezda playoffmérkőzés első találkozóját a Bajnok Ligája selejtezőjében. Az MTI híre szerint a vendégcsapattal érkező szerb futballhuligánok megfékezéséhez a svájci rendőrség közbelépésére volt szükség a mérkőzés előtti és utáni összetűzések során.

A Crvena zvezda több száz fős  – gyűjtőnevükön Delijének nevezett – ultracsoportjai már a stadionhoz érve is jelentős gondokat okoztak, többektől támadó eszközöket, fegyvernek alkalmas tárgyakat koboztak el, illetve voltak, akik hamis jegyekkel próbáltak meg bejutni a meccsre.

A stadionhoz vonuló vendégdrukkerek útjuk során több embert bántalmaztak, a Crvena zvezda szélsőséges szurkolóinak megfékezésére a rendőrségnek figyelmeztető lövéseket kellett leadnia.

A mérkőzést övező összecsapásokban öten megsérültek, három rendbontó szerb szurkolót pedig letartóztattak. A rendőrségnek a 2-2-re végződött találkozót követően is többször, még éjfél után is be kellett avatkoznia a fel-fellángoló összecsapások, rendbontások miatt.

Rovatok