Index Vakbarát Hírportál

Végre nem csak a legendás öngólja miatt fognak emlékezni Devecserire

2019. augusztus 25., vasárnap 09:05

Egészen szombatig az első dolog ami Devecseri Szilárd nevéről a magyar futballszurkolók eszébe jutott, egy grundfocis mozdulattal közelről stukkolt gól volt a hollandok elleni 2013-as világbajnoki selejtezőn. Ami sajnálatos módon nem a telitalpról biccentett fejes magyarosan csibészes kivitelezésért maradt annyira emlékezetes, hanem azért, mert az akció során középhátvéd a saját kapuját vette be, hozzájárulva Egervári Sándor csapatának 8-1-es vereségéhez.

Az újonc Zalaegerszeg színeiben az NB I.-be visszatérő középhátvéd szombaton, a Kaposvár 4-0-s elverése alkalmával viszont egy akkora bitang nagy gólt lőtt, hogy aki megnézi, az a jövőben legalább részben erről fog emlékezni Devecserire, ami az előzmények ismeretében nem kis teljesítmény.

A bekk a ZTE 2-0-s vezetésénél, a 83. percben lódult meg öles léptekkel a félpályától, hármat tolt a labdán – amivel meg is tett vagy 20-25 métert az ekkor már enerváltan lézengő hazai játékosok között –, majd úgy döntött, hogy a futás nem igazán az ő műfaja, és inkább jó harmincról rúgott egy akkora irgalmatlanul nagy kapufás bombagólt a bal felsőbe, hogy talán még a keresztléc is behorpadt.

Az a fajta bombagól volt, amikor úgy tűnik, mintha a lövés pillanatában megállt volna az idő, és csak akkor indult újra amikor a labda célba ért.

A mérkőzés nagyrészében emberelőnyben játszó ZTE végül 4-0-ra nyert Kaposváron, ahol nem Karakó Ferenc lesz a legnépszerűbb játékvezető, tekintve, hogy a bíró egy  – jogosnak tűnő – piros lapot és egy  – hasonlóan jogosnak tűnő – büntetőt is megítélt a hazaiak ellen, legfőként viszont – teljesen jogtalanul – elvett egy szabályos gólt, amivel 2-1-re szépíthetett volna a Kaposvár.

Rovatok