Index Vakbarát Hírportál

Történelmi pirosat kapott a hétvégén a West Brom edzője

2019. augusztus 26., hétfő 12:37 | aznap frissítve

Egy hónap sem telt el azóta, hogy a Manchester City edzője, Pep Guardiola történelmet írt Angliában, ő lett ugyanis az első edző, aki a június 1-jén életbe lépett szabályok értelmében sárga lapot kapott. A City aztán az első videóbíró által elvett gólt is összehozta, az első edzői piros lapról viszont lemaradtak, azt ugyanis a másodosztályú West Bromnál tevékenykedő Slaven Bilic szedte össze szombaton.

A West Brom a Derby County-val játszott 1-1–et, Bilic pedig igazából joggal volt dühös a játékvezetőre: Gavin Ward az első félidőben úgy ítélt tizenegyest a horvát edző csapata ellen, hogy a visszajátszásokon látszott, hogy a labda Filip Krovinovic vállán pattant meg, később pedig kirúgást ítélt, mikor a West Bromnak szöglettel kellett volna jönnie.

Bilic mindkét esetben hevesen reklamált, és mindkettőért sárgát is kapott, úgyhogy a meccs végét már csak a lelátóról nézhette meg. A horvát szakember egyébként később elmondta, hogy bár nem érezte jogosnak a kiállítását – főleg mert Ward nem is indokolta meg semmivel ezt –, a jövőben mindenképpen megpróbálja lenyugtatni magát az ilyen helyzetekben.

Emellett azért azt megjegyezte, hogy szerinte a játékvezetőnek lehetőséget kellene adnia arra, hogy elmondja a véleményét, ha nem tiszteletlen stílusban teszi mindezt.

Rovatok