Index Vakbarát Hírportál

Rajzfilmekben rúgnak olyan gólt, mint a Felcsút a Fradinak

2019. augusztus 26., hétfő 14:17

A Felcsút 4-1-re verte a Ferencvárost vasárnap, az eredmény még úgy is meglepetés, hogy a Fradi tartalékos kezdővel vágott a meccsnek, tekintettel a nemzetközi porondon vívott küzdelmeik fontosságára. Persze, akik könnyű vendégsikerre számítottak, azok nem értik ennek a sportnak a lényegét.

Pedig a vezetést még a vendégek szerezték meg az ifjú Radics eladott labdájából, ám erre a hazai csapat négy góllal válaszolt, közülük messze az utolsó érdemli a legtöbb figyelmet.

A négy perc alatt duplázó Jozef Urblík, avagy Urblik József már a 79. percben sem rúgott csúnya gólt, a 83. percben szerzett találata viszont egyenesen álomszépre sikerült. Lehet, hogy a 23 éves – saját szavaival élve – félig szlovák, félik magyar középpályásnak szerencséje is volt a tökéletes végeredménnyel, de nem kérdés, hogy a ritkán látható gól tudatos megoldásból született.

Az U21-es szlovák válogatott labdarúgó az akció elején egy finom csellel átjátszotta magát a Fradi fejetlenül kirohanó szélső védőjén, így egyedül törhetett kapura. Aztán viszont úgy tűnt, egy kicsit hosszan tolta meg a labdát, amit így csak becsúszva ért el a visszafutó középhátvéd előtt. 

És ekkor jött a zseniális megoldás, Urblík ugyanis becsúszva – egyértelműen szándékosan – alányúlt a labdának, és átemelte védőn, kapuson, szépen be a hosszúba. Nagyjából olyan természetességgel, mintha a japán rajzfilmekből ismert San Podesta akadémiáján tanult volna futballozni.

Persze nem ott tanult, de nem is Felcsúton, hanem a szlovákiai FC Nitra (Nyitra) csapatában, ahol nagyon fiatalon felhívta magára a figyelmet, bekerült a felnőttek közé, szerepelt a szlovák korosztályos válogatottban és úgy általában: fényes jövőt jósoltak neki, ám ekkor több súlyos sérülés is közbeszólt.

2018-ban az akkor még Videotonnak hívott Székesfehérvár FC érdeklődőtt iránta erősen, sőt már mindenben meg is egyeztek a felek, de az orvosi vizsgálatok után az akkor már Vidi FC-nek hívott klub elállt az üzlettől. Urblík ezután pazar formában kezdte a szezont, a Felcsút pedig 2018 augusztusának legvégén lecsapott rá, olyan árat fizetve az FC Vysocina 4-500 ezer euróban reménykedő elnökének, amiért szezonkezdés után is elengedték. Tavaly 19 meccsen egy gólt lőtt, idén két bajnokin lépett pályára és kettőnél jár. 

A mérkőzés összefoglalója:

Rovatok