Index Vakbarát Hírportál

A Fradit kiejtő Dinamo BL-csoportkörös, a Portót kiverő Krasznodar kiesett

2019. augusztus 27., kedd 23:34

Az előző fordulóban a Ferencvárost 5-1-es összesítéssel búcsúztató Dinamo Zagreb bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, miután a selejtező 4. körének keddi visszavágóján 1-1-es döntetlent ért el a Rosenborg vendégeként. A horvátok az első mérkőzésen hazai pályán 2-0-ra verték a norvégokat, így Babjide 11. percben lőtt gólja után egészen a 71. percig izgulhattak, nehogy a norvégok még egy góllal kiegyenlítsenek összesítésben.

Aztán jött Amer Gojak, és egy ellenfél térfelén szerzett labdából emberes nagy gólt lőtt a hazaiak kapujába, ezzel eldöntve minden nyitott kérdést.

Rosenborg-Dinamo Zagreb 1-1

A szerb Crvena zvezda idegenben lőtt tőbb góllal jutott a csoportkörbe a svájci Young Boys ellen, míg az Olimpiakosz idegenben is 2-1-re verte, és ezzel összesítésben 6-1-gyel búcsúztatta az előző kör legnagyobb meglepetését okozó Krasznodart. Az oroszok a Portót ütötték le a továbbjutástól a 3.körben ám a grögök ellen nem sok esélyük volt a menetelés folytatására. Legalábbis a Bajnok Ligájában, mert a kör többi kiesőjéhez hasonlóan az Európa-ligában még folytathatják a nemzetközi kupaszereplést.

Bajnokok Ligája, selejtező, 4. forduló, visszavágók:

bajnoki ág:

Továbbjutott: a Dinamo Zagreb, 3-1-es összesítéssel.

T.: a Crvena zvezda 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal.

nem bajnoki ág:

Tj.: az Olimpiakosz kettős győzelemmel, 6-1-es összesítéssel.

Rovatok