Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas üzletet kötött az Inter az MU-val Alexis Sanchezre

2019. augusztus 28., szerda 18:36

Megállapodott a Manchester United az Interrel, hogy az olaszok egy szezonra kölcsönveszik Alexis Sanchezt. A csatár a Premier League második legjobban fizetett futballistája - a mancitys Kevi De Bruyne mögött -, 390 ezer fontot, azaz 430 ezer eurót keres hetente.

Az Inter közölte, ők ennyit nem tudnak leperkálni neki, maximum 175 ezer fontot, úgy 192 ezer eurót vállalnak.

A United belement, hogy a fennmaradó részt, heti 215 ezer fontot, 235 ezer eurót továbbra is ők utaljanak a chileinek

- értesült a brit Guardian.

Az efféle kölcsönszerződéseknél bevett, hogy a bérlő fél opciót szerez rá, hogy a kialkudott idő végén megvehesse a játékost, még inkább, hogy a bérbe adó ragaszkodik hozzá, hogy az idő lejártakor meg kelljen vásárolnia a másik klubnak a futballistát, ám jelen esetben semmilyen effajta megegyezés nincs: Alexis Sanchez 2020 nyarán elméletileg visszatér az angolokhoz. Vagyis - jelen állás szerint - semmi haszna nincs a Unitednek a kölcsönadásból, illetve annyi, hogy nem náluk koptatja a kispadot a teljes fizetéséért.

Sanchez pocsék szezonon van túl, két gólt lőtt mindössze, csak egyet a Premier League-ben, José Mourinho után Ole-Gunnar Solskjaer edzőnek sem sikerült beépítenie a csapatba. De másfél éven át folyamatosan kapta a heti 390 ezer fontját, keresett összesen úgy 30 millió fontot, vagyis 33 millió eurót. 

A 30 éves támadó szerda délután-este érkezik meg Milanóba, ha megfelel az orvosi vizsgálaton, az Interé lesz a következő 10 hónapra, a hétvégén akár már játszhat is.

Rovatok