Index Vakbarát Hírportál

Összehúzták a BL-ben a PSG-t a Real Madriddal

2019. augusztus 29., csütörtök 18:41

Az UEFA a Bajnokok Ligája sorsolását már elkészítette, a menetrend órákon belül meglesz.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) csütörtök este Monacóban délután hat órától egy gálaműsor keretében elkészítette az idei Bajnokok Ligája csoportjainak sorsolását. A magyar bajnok Ferencváros ezúttal sincs a legjobbak között - az Európa Ligáért még harcban áll Rebrov csapata -, 2009 után nem sikerült a bravúr. A Ferencváros a horvát Dinamo Zagrebbel szemben hazai 4-0-s vereséggel esett ki. 

Itt a 32 csapat

Mivel a negyedik kalapban van olasz, német és francia is, garantáltan kemény csoportokra lehetett számítani. Ezúttal sem változtattak: azonos nemzetbeliek nem kerülhettek össze. Orosz és ukrán sem futhat össze azonos csoportban politikai okok miatt. A Barca és a Real pedig nem játszhat ugyanazon a napon. 

Abban sincs újdonság, hogy az első kalapban kizárólag bajnokok vannak - a legjobb országok bajnokcsapatai -, valamint a címvédő Liverpool és az Európa Liga-győztes Chelsea. A Real Madridnak van a legmagasabb UEFA-együtthatója, ettől még kiszorult a legjobbak közül. A sorsolás legnagyobb kérdése az volt, ők hová utaznak.

A BL-ben három magyar játékos érdekelt, Gulácsi Péter és Willi Orbán 2 év után tért vissza a Lipcsével, Szoboszlai Dominik pedig a Salzburggal együtt először mutatkozik be az elitsorozatban.

Mivel a május 30-i döntő Isztambulban lesz - 2005-ben ott verte büntetőkkel a Liverpool a Milant -, a török Halil Altintop lesz a finálé nagykövete. A csoportok kialakításában azonban a holland Wesley Sneijder és a cseh Petr Cech vett részt.

A PSG és a Real már a csoportkörben összecsap, igaz a Bruges és a Galata nem valószínű, hogy megnehezíti a továbbjutásukat.

A Manchester City és a Sahtar sorozatban harmadszor kerültek össze - ők Zágrábba jönnek egyébként -, de tavaly is volt Liverpool-Napoli például. A salzburgi Szoboszlai Dominik igazi sztárcsapatokkal szemben mutathatja meg képességeit.

Gulácsi és Orbán olyan csoportba került, ahonnan tovább is léphetnek.

A Barcelona csoportja tűnik legkeményebbnek, de a Leverkusen is bezavarhat a Juve csoportjába. A Valencia pedig megakadályozhatja, hogy az Ajax továbbmenjen. Bár a Chelsea az idény elején nem mutatott átütő formát.

Rovatok