Index Vakbarát Hírportál

Megállíthatatlanok Gulácsiék a Bundesligában

2019. augusztus 30., péntek 23:14 | négy éve frissítve

3-1-re nyert a Lipcse csapata a német labdarúgó bajnokság harmadik fordulójának nyitómeccsén a Mönchengladbach ellen idegenben, és ezzel a három ponttal az élre állt, még ha csak átmeneti időre is.

Gulácsi Péter és Wili Orbán is végigjátszotta a meccset a vendégek csapatában, de nem róluk szólt az összecsapás, hanem arról a Timo Wernerről, aki háromszor is betalált a meccsen. 

Az első félidőben egy kiugratást követően, a kapus két lába között lőtte a kapu közepébe a labdát, majd a második félidő elején egy eladott labdát követően, lényegében a félpályáról nyargalt a kapuig és duplázta meg a Lipcse előnyét.

A 91. percben még egy fejessel szépíteni tudott az eredményen a Mönchengladbach, miután a lipcseiek két támadót is szabadon hagytak egy szabadrúgásnál, és Breel Embolo könnyedén tudta elfejelni a labdát Gulácsi mellett a kapu jobb alsó sarkába.

Másodpercekkel a lefújás előtt azonban jött a válasz, a magyar kapus kirúgását rosszul fejelte el a hazaiak játékosa, Wernernek pedig több se kellett, meg se állt a kapuig, hogy belője harmadik gólját.

A német játékos remek formában kezdte a szezont, öt gólnál tart, csakúgy, mint Lewandowski, a Bayern München focistája. 

lipcse

Rovatok