Index Vakbarát Hírportál

3-0-ról 3-3, döbbenetes győztes öngól a Juve-Napolin

2019. augusztus 31., szombat 23:40

Szenzációs meccset játszott a Juventus a Napolival szombat este a Serie A második fordulójában. Nehéz kiemelni, mi volt a legnagyobb pillanat.

A Juve kispadjára mégsem ült még vissza a lábadozó Maurizio Sarri, másodedzője, Giovanni Martusciello helyettesítette. Neki kellett meghoznia a döntést, hogy a 15. percben lesérülő De Sciglio helyére Danilót küldi be.

A brazil először lépett pályára a Juvéban, és második labdaérintésre gólt lőtt.

Bonuccit találta fejen a labda a saját tizenegyespontja körül, ebből indult a Juve-kontra, aminél az első tudatos passzt Danilo adta, majd Douglas Costa gólpasszát - kicsit hosszúra sikerült a visszacsel, így oldotta meg - ő belsőzte a kapuba, 1-0.

Vezetett a Juventus, és kiválóan is játszott, három perc múlva Higuain lőtt óriási gólt. A tizenhatoson belül csinált pimasz cselt, ami nem sikerült tökéletesen, mert bal lábán felpörgött a labda, de így lett jó, mert felpattant a labda, a levegőből lehetett kapura küldeni. Az argentin meg is tette, kilőtte a bal felsőt, 2-0.

A szünet után Cristiano Ronaldo folytatta a Juve-show-t, Douglas Costa visszagurítását passzolta a jobb alsóba. A portugál gólöröme is zseniális volt, videóbírót mutatott nevetve, mert talán Costa lesen kaphatta a labdát. Nem volt az, 3-0-ra alakult az állás egy bő óra után. A Napoli padlóra került, a meccs zsebben volt a torinóiaknak.

Csakhogy Carlo Ancelotti csapata nem adta fel. Az edző ugye a 2005-ös BL-döntő óta sokat tud a 3 gólos vezetésekről, a 66. percben Manolas fejesével elindult valami, a Napoli szépített, 3-1.

Két perc múlva pedig már meccsben volt, a Danilóhoz hasonlóan első meccses Hirving Lozano fejezett be egy ellentámadást középről, 3-2.

A 81. percben, pont negyedóra alatt összejött az egyenlítés, Di Lorenzo térddel továbbított a kapuba egy beívelt szabadrúgást, amiről Matthijs De Ligt lemaradt, 3-3.

Juventus-Napoli 4-3

Őrület, és még nem volt vége, mert

a 92. percben jött az utolsó csavar,

meglehetősen kegyetlen a Napolinak, Ancelottinak, de főleg Koulibalynak: a középhátvéd teljesen egyedül egy teljesen veszélytelen beadást olyan szerencsétlenül talált el, hogy pont saját kapujának bal felső sarkában kötött ki a labda, 4-3.

a

A Juventus győzött, a Sarri-Martusciello párossal második meccsét is megnyerte, és vezeti a tabellát.

A nap másik meccsén Milan-Brescia 1-0, a forduló többi mérkőzését vasárnap rendezik.

a

Rovatok