Index Vakbarát Hírportál

16 éves gyerek a Barca legfiatalabb gólszerzője

2019. augusztus 31., szombat 20:46

2-2-t játszott a Barcelona az Osasunával idegenben a spanyol futballbajnokság harmadik fordulójában, szombat kora este.

A pamplonai kiscsapat idén jutott vissza az első osztályba, és remekül kezdett, már hat perc után vezetett: Roberto Torres nagy kapásgólt rúgott, Ter Stegen kapusnak esélye sem volt.

A szünetig az utóbbi évek egyik legrosszabb Barcelonáját láttuk, 45 perc alatt egyetlen gólhelyzetet sem sikerült összehozniuk a sérült Messi és Luis Suarez nélkül. A 120 milliós új igazolás, Antoine Griezmann is észrevehetetlen volt.

Félidőben cserélt Valverde edző, beküldte a 16 éves és 304 napos Ansu Fatit, aki vasárnap mutatkozott be az első csapatban. Alig több mint öt perc kellett a gyereknek, hogy gólt szerezzen.

Carles Perez jó beadására ment fel tökéletesen, két védőt is túlugrott a 172 centijével, és nagyszerű gólt fejelt. Ő lett a Barcelona történetének legfiatalabb góllövője. Október 31-én lesz 17 éves.

OSASUNA-BARCELONA 2-2

Jött a következő csere, Arthur, neki sem kellett sok, a 64. percben fordított a Barca. A brazil középpályás szépen húzta vissza a labdát, aztán a bal alsóba csavart. Neki is ez volt az első gólja a klubnál, bár ő már egy éve a keret tagja.

A Barcelona a vezető gól után azonnal leállt, de teljesen, idő kérdése volt, hogy mikor egyenlít az Osasuna. A 82. percben történt meg, amikor Piqué előre tett és felemelt karral ment szerelni az alapvonalhoz, a belőtt labda pont eltalálta az alkarját, a bíró pedig befújta a büntetőt. A jelenlegi szabályalkalmazás szerint ez tiszta tizenegyes.

Roberto Torres berúgta a büntetőt, 2-2.

a

A hajrában nem sok történt, ez maradt a végeredmény. A Barcelona második idegenbeli meccsét sem tudta megnyerni, két hete is Baszkföldön botlott, amikor Bilbaóban kapott ki. Vasárnap az otthoni meccsüket megnyerték.

a

Rovatok