Index Vakbarát Hírportál

A luxemburgi bajnok még jócskán a Fradi előtt

2019. augusztus 31., szombat 08:44

Most már csak a főtáblás csapatok vannak versenyben a nemzetközi kupákban, ezért érdemes egy pillantást vetni az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) rangsorára. Az UEFA a megszerzett pontokat elosztja a megszerezhető pontok számával, ebből készít egy olyan rangsort, amelyikben visszatükröződik az elmúlt öt év teljesítménye.

A magyarok értéke 11,375, a szlovénok 13-at értek el, a litvánok 8 alatt vannak, vagyis tetemes a különbség. 

Az idén a négy kupacsapat által kivívott együttható kereken 3-as, tavaly a Vidi jó szereplése miatt 3,25-ös volt, az előtte lévő három évben ugyanakkor még a kettes sem érte el a négy magyar klub nemzetközi produkciója. A fehérváriak 7 pontja a csoportkörben jelentősen megnyomta az értéket.

Mivel a Ferencvárosra még legalább hat meccs vár, ez a mutató javulhat, de szerencsétlen esetben akár még rosszabb is lehet.

Fontos kiemelni, szlovén, lengyel, izraeli vagy éppen fehérorosz csapat már nincs versenyben, de a luxemburgi Dudelange idén is elérte a főtáblát, ahogy tavaly.

A Ferencváros együtthatója most éppen 6-os, mert az idei 3-as produkció feljavította. Ebben az évben annyit ért el az UEFA szemében, mint az előző négy évben összesen.

Az idei hármas produkció jó eredmény, mert a csoportellenfél Espanyol, valamint a Ludogorec is pontosan ennyinél tart az idei meccsek alapján.

A bolgárok, miután a Fraditól kétszer is kikaptak a BL-ben, ötöt lőttek az izlandi valamint a walesi bajnoknak is.

Ugyancsak hatos értékkel rendelkezik az örmény Alashkert, a litván Zalgiris Vilnius, a kazah Kairat Almaty, vagy az albán Skenderbeu, ami két szezon alatt hozta ezt a produkciót. Ezek a csapatok az összetett rangsor 172. helyét foglalják el.

A lista élén úgy áll a Real Madrid 121-es koefficienssel, hogy idei szereplését még csak el sem kezdte.

A még szintén versenyben lévő, és Holman Dávidot és Guzmics Richárdot foglalkoztató Slovan 7-nél tart, a Fradi által elbúcsúztatott Suduva pedig 6,75-nél.

Rovatok