Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea-től kölcsönöz, a DVSC-től Puskás-díj-jelöltet vett a Fehérvár

2019. szeptember 1., vasárnap 13:48

A klub honlapjának vasárnapi hivatalos közleménye szerint Danilo Pantics a MOL Fehérvár FC-ben folytatja. A 22 éves szerb középpályás a Chelsea-től érkezik kölcsönbe a 2019-2020-as szezonra. A klub tájékoztatása szeint a "22 éves szerb, középpályásként és támadóként is bevethető játékos a Partizanban nevelkedett, ahonnan 2015 nyarán igazolt a Chelsea-hez, az elmúlt években kölcsönben játszott, többek közt a Vitesse és Excelsior gárdáiban, az utóbbi két évben pedig nevelőegyesületét erősítette, szintén kölcsönben.

Az előző szezonban 32 bajnokin 6 gólt lőtt a Partizanban. Pantics 13 szoros U21-es válogatott, Nikolics edző az első belgrádi időszakában, 2013 decemberétől 2015 márciusáig már dolgozott vele.

A játékos a klub honlapjának adott nyilatkozatában így mutatkozott be a szurkolóknak: "Örülök, hogy itt lehetek, mindig az a célom a pályán, hogy trófeákért küzdjek és erre itt minden lehetőség adott. Bízom benne, hogy sikeres év áll előttünk csapatként, ehhez pedig én gólokkal és gólpasszokkal tudok majd hozzájárulni!

Minden edzésen és meccsen a lehető legtöbbet szeretném kihozni magamból azért, hogy sikeres legyen a klub!

Pantics elmondta továbbá, hogy a döntésben természetesen az is szerepet játszott, hogy Marko Nikolicsot és stábját ismeri már a Partizanból, és a csapat sem idegen számára.

"Egyébként is mondhatjuk, hogy képben voltam a Vidivel kapcsolatban, hiszen Danko Lazovics és Marko Scsepovics is csapattársam volt korábban, így miattuk is követtem az eredményeket és láttam azt is, hogy az előző szezonban Európában is jól szerepelt az együttes" – számolt be a további kapcsolódási pontokról a középpályás.

Kovács Zoltán az átigazolás kapcsán azt emelte ki, hogy a klub már régóta keresett "egy olyan labdarúgót a középpályára, aki picit stílusában más jellegű játékot hoz, mint a jelenlegi kerettagok. Eddig is nagy volt a versenyhelyzet, Danilo Pantics szerződésével pedig további minőség érkezett a csapathoz. Egy sokat dolgozó, gyors és technikás játékos érkezett..." – jellemezte igen szépen a klubigazgató az új szerzeményt.

Az átigazolási időszakban nagyot hajrázó fehérváriak a Chelsea-játékosa melett a debreceni Zsóry Dánielt is megszerezték maguknak, őt ráadásul végleg.

A klub honlapjának közlése szerint Zsóri Dániel 2000. október 14-én született Nagyváradon. 11 éves korától Békéscsabán futballozott, majd a Debreceni Labdarúgó Akadémiánál. Az első profi szerződését 2019 januárjában kapta, majd 2019 februárjában lett egycsapásra híres, amikor káprázatos ollózós gólt lőtt a Fradinak, amely találatot a Puskás-díjra is jelölték.

 A 19 éves labdarúgó a DVSC-nél a felnőttek közt 15 bajnoki és hét kupamérkőzést játszott (mindkét sorozatban egy-egy gólt szerzett), illetve pályára lépett három Európa-liga-selejtezőn.

Zsóri a szerződés aláírását követően azt mondta.

„Természetesen örültem a Vidi megkeresésének. Még tartott a tavaszi idény, amikor először szóba került ez a lehetőség, utána ez is adott egy kis extra motivációt a szezon hátralévő részére. Szerintem a Ferencváros elleni gólomon már sikerült túllépnem, ha még mindig azon nosztalgiáznék, az nagy probléma lenne. Inkább azon dolgozom napról napra keményen, hogy minél jobb játékos legyek és minél több góllal segítsem a csapatomat, most már a Mol Fehérvár FC-t” – idézi a klub honlapja Zsórit.

Kovács Zoltán szerint Zsóri hosszú távon nagy erőssége lehet a Fehérvárnak, de a klubigazgató abban is biztos, hogy már most is a csapat segítségére lesz. A két klub azt is bejelentette, hogy Bévárdi Zsombor a kölcsön után végleg Debrecenbe igazolt.

(via NSO)  

Rovatok