Index Vakbarát Hírportál

Az átigazolási piac utolsó órájában dobott nagyot a PSG

2019. szeptember 2., hétfő 18:44

Szeptember 2-án éjfélkor zárul az átigazolási időszak, aminek utolsó órájában viszonylag nagyot, de nem Neymar-nagyot robbantott a francia Paris Saint-Germain:

percekkel 23 óra előtt jelentették be, hogy megszerezték az Internazionale argentin válogatott csatárát, Mauro Icardit.

A 26 éves, 8-szoros válogatott játékos egyéves kölcsönügylettel kerül Párizsba, de a PSG jövő nyáron meg is veheti a játékost, akivel furcsa módon az Inter közben 2022-ig hosszabbított is, áll az olaszok közleményében.

Icardi helyzete az Interhez érkezett új edző, Antonio Conte miatt lett lehetetlen Milanóban, Conte ugyanis nem számolt vele, így meglepetés, hogy végül csak az utolsó pillanatban távozott. Korábbi sajtóhírek szerint 60-8 0 millió eurót kértek érte, ezt végül kölcsönadással hidalták át.

A Neymar ügye miatt a folyamatosan a hírekben szereplő Paris Saint-Germain kapust is szerzett hétfőn, a Real Madridtól, a cserepadra szorulás miatt elégedetlen Keylor Navast vették meg a spanyol csapattól, a hírek szerint 15 millió euróért. Navas utódja pont egy PSG-kapus lesz majd a Realnál, ami Alphonse Aréolát kapja majd meg kölcsönben, és a 2019-20-as szezon végén meg is vehetik majd a francia játékost.

Késő estére maradt a PSG-nél a spanyol szélső, Jesé Rodríguez ügye is, aki végül a Portóhoz került kölcsönbe.

A Juventus észak-koreai játékost szerzett meg a Cagliaritól, Han Kvang Szong jó eséllyel majd az olasz bajnok U23-a keretéhez csatlakozik majd a Serie C-ben, vagyis a harmadosztályban játszhat majd.

Az átigazolási időszak végén a DVTK is bejelentett: a korábban a Barcelona akadémiáján is megfordult, majd Málagához igazolt Tajti Mátyás elhagyja a diósgyőri klubot, és a lengyel Zagłębie Lubinhoz igazol három évre.

Játékoscsere volt az olasz AC Milan és a német Eintracht Frankfurt között is: az olaszok a horvát válogatottal vb-ezüstérmes csataárt, Ante Rebićet szerezték meg két évre kölcsönbe, míg a német csapathoz szintén kétéves ideiglenes időszakra érkezik a portugál válogatottban már 15 gólnál járó André Silva, aki 2014-ben mesternégyest lőtt az U19-es Európa-bajnokságon a magyar csapatnak Felcsúton.

Hivatalossá vált az is, hogy az örmény válogatott Henrih Mhitarjan az AS Romához kerül kölcsönbe az Arsenaltól, méghozzá egy évre, ám a hírek szerint az olaszoknak vásárlási opciója is lesz az idény végén. A Milan mellett az AS Roma is szerzett magának egy vb-ezüstérmes horvátot, ők az Atlético Madridtól vették kölcsön 2 millió euróért Nikola Kalinićet.

Rovatok