Index Vakbarát Hírportál

Kisvárdán elköszöntek a román csatártól, aki 1 év alatt 2-szer került a kezdőbe

2019. szeptember 2., hétfő 10:20

Kisvárda Master Good NB I.-es labdarúgó-csapatának honlapján megjelentetett hétfői közlemény szerint a klub közös megegyezéssel szerződést bontott játékosával, a román Sergiu-Dorin Negrut-cal. 

 A 26 éves játékos tavaly, az átigazolási időszak hajrájában érkezett Kisvárdára, ahol, miként a közleményben írják "nem tudott állandó játéklehetőséget kiharcolni magának".

Az elegáns megfogalmazás a román labdarúgó esetében egÉszen pontosan azt takarja, hogy Negrut a 2018-19-es szezonban két bajnoki mérkőzésen került be a kezdőcsapatba, tízszer volt csere, és összesen 223 percet töltött a pályán, azaz két és fél mérkőzésnyi időt.

A román csatárt leginkább időhúzó cserének használták Várdán, hatszor is 10 percnél kevesebb idő jutott neki a pályán. Ugyanakkor különös módon pont a Fradi és az Újpest elleni, egymást követő őszi bajnokikon tudta magát beverekedni a kezdőbe.

Idén öt forduló alatt egyszer állt be csereként 23 percre.

Negrut igazi terepét Magyar Kupa korai fordulói jelentették, ahol az NB III.-as csapatok ellen négy meccsen négy gólig jutott tavaly. Betalált a Szolnok (1–0), kétszer a Gyöngyös (4–0) valamint a Szentlőrinc (4–1) kapujába is.

A Kisvárda az NB I. legutóbbi fordulójában kilenc külföldi születésű labdarúgóval állt fel a hat külföldivel kezdő Fehérvár FC ellen, és szenvedett 3-0-s vereséget.

Mint emlékezetes, Csányi Sándor MLSZ-elnök a májusi éves közgyűlésen mondott beszédében élesen kikelt a klubvezetők, klubtulajdonosok ellen, mivel egy statisztika szerint a klubok sok pénzt költenek olyan légiósok fizetésére, akik nem vagy csak alig játszanak csapataikban.

Normális az az ember, aki megengedi, hogy egy ilyen kerettel dolgozzon az edző, a klub, amikor pénzügyi gondok vannak? Ez elfogadhatatlan!

– mondta Csányi tavasszal, részben vélhetően a Kisvárdára is gondolva, ahol magyar játékos még a keretben is alig akadt. Igaz, az anyagi gondok eddig valahogy elkerülték Seszták Miklós, volt fejlesztési miniszter városának csapatát.

Rovatok