Index Vakbarát Hírportál

Nagy Ádám mellett még ketten nem edzettek

2019. szeptember 3., kedd 08:51

A válogatott keret valamennyi tagja megérkezett hétfő délután a telki edzőtáborba, a két Amerikából ide repülő játékos (Baráth és Németh) mellett azok futottak be a legkésőbb, akik vasárnap még bajnokit játszottak: Nagy Dominik, Holender és Kádár. Ők csütörtökön az EL-ben is pályán voltak.

A legfontosabb kérdés Nagy Ádám helyzete. A védekező középpályásról az MLSZ a következő tájékoztatást adta.

Hétfői játéka bokasérülése miatt továbbra is kérdéses. A Bristol City középpályását a válogatott orvosi stábja kezeli, amely mindent megtesz annak érdekében, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány jövő héten számíthasson a játékosra. Nagy Ádám felépülése jó ütemben halad, de a rendelkezésre álló idő rövidsége miatt továbbra sem lehet megmondani, hogy sikerül-e játékra kész állapotba hozni a szlovákok elleni meccsre.    

Rajta kívül Pátkai Máté sem teljesen egészséges - Horvátország és Wales ellen is ő lőtte a győztes gólt -, és Korhut Mihály sem edzett együtt társaival.

Marco Rossinak ebben a pár napban mentálisan és fizikálisan is azonos szintre kellene hozni a csapatát, ami nem könnyű feladat. A csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs csapatának bajnoksága még nem kezdődött el, Szalai Ádám és Sallai Roland az eddigi három Bundesliga-fordulóban keveset volt pályán.

A ferencvárosiak ugyanakkor sikerélménnyel érkeznek, a két lipcsei játékos pedig még hibátlan idén, csapatuk vezeti a bajnokságot a Bayern előtt.

Csütörtökön Montenegróban tét nélküli meccsen futballozik a csapat, hétfőn Szlovákia jön. A szlovákok pénteken a horvátokat fogadják, magyar szempontból ott a döntetlen jó eredmény lenne. 

Rovatok