Index Vakbarát Hírportál

Rossi: Ilyen hibák nem férnek bele

2019. szeptember 5., csütörtök 23:16

Csütörtökön 2-1-es Montenegró elleni vereséggel hangolt a magyar válogatott a hétfői, Szlovákia elleni kiemelten fontos Európa-bajnoki selejtezőre. A vereség korai magyar gól utáni montenegrói fordításból jött, de ennél is aggasztóbb, hogy pár játékszakaszt leszámítva nem igazán ment az alaposan felforgatott kezdőcsapatú magyar válogatottnak.

A szövetségi kapitány Marco Rossi a lefújás után elismerte, hogy részben azért is kísérletezett, hogy kiderüljön több játékosról, nemzetközi szinten is tudja-e hozni azt a játékot, amit a klubjában látni tőle. Bár neveket nem emelt ki, valószínűsíthető, hogy nem csak a csütörtöki három debütálóra, Gazdag Dánielre, az 1000. magyar válogatott játékossá váló Sigér Dávidra és Ferenczi Jánosra gondolt. Őket egyébként nagyjából megdicsérte, egyedül Ferenczi kapcsán jegyezte meg, hogy láthatóan voltak nehézségei pályán.

A mérkőzés kapcsán elmondta Rossi, hogy amíg a kezdő 11 játékos az előre meghatározott rendszerben, erős letámadással játszott, addig veszélyesek voltak, de 20-25 perc után passzívvá, szenvedőssé vált a játék, amint elfogyott az erő a letámadásra. A magyar helyzetek nagy része a jobb szélen született, hátul pedig nem volt elég kemény, határozott a védekezés – emelte ki az első tanulságokat Rossi, hozzátéve, hogy a 80. percig így is jobbnak látta csapatát, Montenegró csak az utolsó 10 percben alakított ki több ziccert.

Nemzetközi szinten ilyen figyelmetlenségek nem történhetnek meg, még barátságos meccsen sem, a ma látott hibákat nem lehet elfogadni

– mondta, majd áttért a hétfői, Szlovákia elleni mérkőzésre, amit az év meccsének nevezett. Az M4 kamerái előtt azt is elmondta, hogy ott már nem fél bele olyan elcsúszás, mint a második montenegrói gól előtt, és a csütörtökön látott hibák nem férnek bele nemzetközi szinten. „Nem szeretek veszíteni, mérges vagyok” – zárt Rossi.

A mérkőzést csapatkapitányként kezdő Németh Krisztián sajnálta, hogy nem sikerült győzelemre vezetni a csapatot, elismerve, hogy hétfőig ki kell küszöbölniük a hibákat. Németh egyébként a homlokán hatalmas púppal nyilatkozott, elég nagy ütést kapott a mérkőzés közben a fejére.

Rovatok