Index Vakbarát Hírportál

Gólpassz, gól: Neymar visszatért a sérülésből

2019. szeptember 7., szombat 10:11

Április óta csak a második meccsét játszotta Neymar, akit a brazil válogatott szövetségi kapitánya, Tite egészségesnek talált annyira, hogy a kezdőbe nevezze, majd 90 percet adjon neki a Kolumbia elleni barátságos mérkőzésen. Neymar élt is a lehetőséggel, és a nyári eleji súlyos bokasérüléséből gólpasszal és góllal tért vissza a 2-2-es eredménnyel zárult mérkőzésen.

Neymar még a Copa Américára készülve, Katar ellen sérült meg június elején, azóta sem a Paris Saint-Germainben, sem a válogatottban nem játszott, mostanáig.

Brazília már a 19. percben vezetést szerzett, amikor Casemiro Neymar szögletéből a kapuba talált. A folytatás viszont Kolumbiáé volt, negyed óra alatt megfordították a meccset Luis Muriel duplájával – az Atalanta csatára előbb büntetőből, majd _____ volt eredményes. A végeredmény az 58. percben alakult ki, amikor Neymar egy gyors támadás végén szinte kihagyhatatlan ziccerbe került a kolumbiai kapu előtt.

Brazília-Kolumbia 2-2

Az Eb-selejtezőkkel dominált hétvégi program, illetve a brazil-kolumbiai mellett még két barátságos mérkőzést rendeztek magyar idő szerint péntek hajnalban: Mexikó nagyon simán, 3-0-ra verte az Egyesült Államok csapatát, míg a két napja szövetségi kapitány nélkül maradt Costa Rica 2-1-re kapott ki Uruguaytól. A Costa Rica-i kispadon Douglas Sequeira ült a váratlanul, furcsa indokkal távozott Gustavo Matosas helyén.

Rovatok