Index Vakbarát Hírportál

A tökéletesen elszúrt lesre állítás mindenkit összezavart

2019. szeptember 7., szombat 23:24

A futball-Eb-selejtezőn Franciaország hozta a kötelező, nagy különbségű győzelmet (4-1) aratott Albánia felett. A portugálok és a szerbek meccse az utolsó tíz percre pörgött fel igazán, de Cristiano Ronaldóék nem voltak hátrányban, 4-2-re nyertek. A törökök pedig nagy nehezen leküzdötték 1-0-ra Andorrát, ami pedig még segített is.

A Törökország–Andorra-meccs a 89. percig 0-0 volt, de ekkor jött Tufani, aki kapuba fejelte Yazici szögletét. A törökök számára biztosan ez volt a legszebb pillanat, de semleges nézőnek talán a tökéletesen megkoreografált, de önveszélyes andorrai lesre állítási taktika jelenthette a legnagyobb örömöt. 

A második félidő elején a törökök végezhettek el szabadrúgást az andorrai térfél közepéről. Az andorraiak nagyon fegyelmezetten, vonalba fejlődve, egyszerre indultak meg a török kapu felé, de elkéstek a lesre állítással. Hirtelen egy fél csapatnyi ellenfél maradt a kapussal szemben.  A vendégek bravúrjánál már csak a törökök tudtak nagyobbat, így is sikerült kihagyniuk a helyzetet.

stat_turkey-andorra

A B csoportban Portugália még csak két döntetlent játszott (az egyiket éppen a szerbekkel) szükségük volt egy győzelemre, hogy elmozduljanak a holtpontról. Az első félidő elején is volt már néhány helyzete a portugáloknak (egyet Ronaldo ügyetlenkedett el kabaréba illően), de végül a 42. percben William Carvalho meg is szerezte a vezetést. A második félidőben már kettővel ment Portugália Concalo Guedes találatával. 

A szerbek a 68. percben szögletből szépítettek, Milenkovic fejelt kapuba, de hamarosan újra két gól lett a különbség, mert a 80. percben a védők mögé remekül bemozgó Ronaldo talált be a másik oldalon. A szerbeknek volt erre válaszuk, a Mitrovic bombázott a léc alá, de gyorsan szertefoszlottak egyenlítési reményeik, a 86. percben Bernardo Silva beállította a végeredményt, 12 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot.  

stat_serbia-por

A H csoportban szereplő franciák gyorsan vezetést szerezek az albánok ellen. A jobb szélről behúzódó Coman kapott remek kiugratást gólja előtt a nyolcadik percben. A 27. percben Giroud növelte az előnyt, a védők mögé kerülve, tíz méterről lőtt kapuba egy balszélről érkező beadás után. 

A második félidőben Coman duplázott, az ötösön fordult le védőjéről, és tett kapuba egy olyan beadást, amit Griezmann inkább Hernandeznek szánhatott. A negyedik francia gólt Ikoné szerezte egy kényszerítő után, majd az albánok a 90. percben büntetőből szépítettek.

stat franca-albania

Borítókép: A török Cenk Tosun próbálja meg feldolgozni kihagyott helyzetét
Fotós: Ozan Kose/ AFP

Rovatok