Index Vakbarát Hírportál

Hamsik: Ha rosszul alakul, lehúzhatjuk a rolót

2019. szeptember 8., vasárnap 20:35

Marek Hamsik csapatkapitány szerint a szlovák futballválogatott számára az Európa-bajnoki részvétel lesz a tét hétfőn a magyarok elleni budapesti selejtezőn.

"Ha rosszul alakul a mérkőzés, lehúzhatjuk a rolót" - jelentette ki a 32 éves támadó.

Pavel Hapal szövetségi kapitány ennél valamelyest óvatosabban fogalmazott, ő úgy véli, győzelemmel csapatának jó esélye lenne, hogy kijusson a tornára, míg vereséggel már nem a saját kezében lenne a sorsa. Kiemelte, hogy a csoport favoritja továbbra is Horvátország, mögötte kiegyenlített a küzdelem.

Mindenki egészséges, de még fontosabb, hogy a játékosok tiszta fejjel érkeznek a meccsre. Levontuk a megfelelő következtetéseket, el kell felejteni a pénteki kudarcot, most már csak a magyarok legyőzésére kell koncentrálni

- mondta a cseh szakvezető utalva arra, hogy két napja hazai pályán 4-0-ra kikaptak a világbajnoki ezüstérmes horvátoktól.

Átbeszéltük a történteket, de nem beszéltük túl, hogy ne bizonytalanítsuk el a játékosokat. De ami biztos, mindenben javulnunk kell az előző meccshez képest, mert az a teljesítmény kevés lesz.

Az edző arról is beszélt, hogy a legutóbbi kudarc ellenére a csapat magja megmarad, de azért lesznek változások, azokat viszont nem árulta el. Hangsúlyozta, hogy a gárdának most számot kell adnia erejéről és karakteréről.

"Nem érdemes a márciusi, nagyszombati mérkőzésből kiindulni. Azóta a magyarok más taktikával játszanak, így teljesen más mérkőzésre is számítok" - fogalmazott Hapal, aki Dzsudzsák Balázst emelte ki a hazaiak közül kulcsjátékosként. "A magyarok montenegrói vereségéből sem szabad messzemenő következtetéseket levonni, mert mások játszottak, más taktikával, mint szoktak."

Hamsik agresszív, hajtós, határozott játékot vár az ellenféltől, de kiemelte, nekik is máshogy kell hozzáállniuk ehhez a találkozóhoz.

"Ez a vereség felrázta a csapatot, de a kudarcot el kell felejteni, mert az Eb-részvételért kell küzdeni. A magyarok erősek otthon, nem véletlenül verték meg Walest és Horvátországot. Nem szabad gólt kapnunk, akkor nagy baj már nem lehet" - mondta a kínai Dalian Yifang játékosa, aki örül, hogy telt ház lesz, mert jobban szeret nagy közönség előtt futballozni.

A magyar-szlovák rangadó hétfőn 20.45-kor kezdődik a Groupama Arénában. Magyarország holtversenyben vezeti a csoportot a horvátokkal, őket három pont lemaradással a szlovákok és a walesiek követik, Azerbajdzsán pont nélkül utolsó. Az ötösből az első kettő jut ki a részben magyar rendezésű Eb-re, Budapesten három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek. (MTI/Index)

Rovatok