Index Vakbarát Hírportál

A magyar csoport meglepetése: az azeriek döntetleneztek a horvátokkal

2019. szeptember 9., hétfő 19:53

A futball-Eb-selejtezők egyik legnagyobb meglepetését érte el Azerbajdzsán azzal, hogy 1-1-es döntetlent játszott a világbajnoki ezüstérmes horvátokkal. Az azerieknek ez az első pontjuk a E csoportban. A horvátok pontvesztése még a magyar válogatottnak is jól jöhet.

A E csoportban hétfőn az ötödik fordulót kezdték meg, a horvátok elég nyugodtan készülhettek a Bakiban rendezette meccsre, hiszen a szlovákokat 4-0-ra verték, Azerbajdzsán pedig mind a négy korábbi fordulóban kikapott.

Az első félidő elején, a 11. percben Luka Modric lőtt be egy büntetőt, így 1-0-ra vezettek a horvátok, de ezután nem tudtak gólt lőni, sőt jött a sokkoló azeri gól. A 72. percben a csereként beállt Halizade a 16-os bal sarkáról cselezte be magát három horvát védő asszisztálása mellett, majd a kapuba emelt. 

A horvátok már nem tudtak egyenlíteni a hátrlévő időben, így maradt az 1-1. A döntetlennel együtt a horvátok vezetik a csoportot, tízpontosak, Magyarország jelenleg a második helyen áll kilenc ponttal, míg Szlovákia és Wales hatpontos, így Horvátország pontvesztése a csoport leggyengébb csapatától még izgalmasabbá teszi a hátralévő fordulókat.

stat:

Rovatok