Index Vakbarát Hírportál

Rossi: Nem érdemeltünk vereséget, a bírók is hibáztak

2019. szeptember 9., hétfő 23:09

A magyar futballválogatott 2-1-es vereséget szenvedett Eb-selejtezőn Szlovákiától, hiába volt rengeteg helyzete és irányította az első félidőt. Marco Rossi szövetségi kapitány szomorú az eredmény miatt, de felemelt fejjel kell továbbmenniük. Szerinte a bírók is hibáztak.

„Néhány hibát elkövettünk, mi hibáztunk, nem alibit keresek, de sajnos a játékvezető csapat is sok hibát követett el. Az első gól lesállásnál született, és ez befolyásolta az egész meccset. A második gól a mi hibánk volt, rosszul helyezkedtünk, nem fogtuk jól a támadókat. Nem érdemeltünk vereséget, jó volt a hozzáállásunk. Tudtuk, hogy a szlovák jó csapat, birtokolja a labdát, hátulról építkezve hozza fel a labdát, próbáltunk blokkolni" – mondta  szövetségi kapitány az M4 Sportnak.

„Semmilyen panaszt nem tudok tenni a a játékosaimra. Két vereséget szenvedtünk el, de pont azokat a meccseket veszítettük el, amelyeket igazán meg akartam nyerni. Emiatt szomorúak vagyunk. Keményen kell dolgozni és felemelt fejjel kell továbbmennünk."

„Azt mondtam a fiúknak, hogy különleges, kiegyenlített csoport a miénk. Meg kell nézni a ma délután azeri-horvát eredményt, ami 1-1 lett. Minden lehetséges tehát, harcolnunk kell, de most minden sokkal bonyolultabb, mint korábban volt. Nem tudom, hogy képesek leszünk-e nyerni, de hinnünk kell benne, ennek a szellemében kell dolgoznunk" – zárta értékelését a kapitány.

„Sikerült olyan mérkőzést játszani, amikor senkiben sem maradhatott hiányérzet, mert ez egy kifejezetten jó és élvezetes meccs volt, amelyet megnyertünk. Sokkal pontosabban és türelmesebben játszottunk, mint három napja Horvátország ellen, de a sikerhez némi szerencse, jó védekezés és Dubravka kapus kiváló teljesítménye is kellett" – idézte az MTI Pavel Hapal szlovák szövetségi kapitányt, aki szerint csapata motivációjához és hangulatához hozzájárult, hogy a magyarok ellen készültek, mert tudták, hogy felfokozott hangulat lesz.

Rovatok