Index Vakbarát Hírportál

Panaszkodik az MTK-akadémia a belga átvilágítókra

2019. szeptember 9., hétfő 10:40

A múlt héten lett nyilvános a hazai akadémiák sorrendje. A belga Double Pass, amelyik gatyába rázta a német labdarúgást, 2013-ban érkezett Magyarországra, és az ellenőrzés harmadik szakasza most zárult le. Volt négy intézmény, amelyik nem éri az akadémiai minősítést: Kaposvár, Szeged, Kisvárda, Zalaegerszeg.

Az akadémiai rangsorról ebben a cikkben írtunk.

A Nemzeti Sportban az MTK agárdi akadémiájának vezetője, Salkovics Gábor nyilatkozott arról, milyen tapasztalatokkal zártak.

A DP azon meglátásával egyetértett, hogy a kimondottan gyakori álláshalmozások nem visznek jó irányba. Azt ellenben nem tartotta szerencsésnek, hogy három korosztályt vizsgáltak (U12, U14 és U19) , az U16-17-et nem, pedig náluk az a kirakatnak számít.

Azt is kifogásolta, hogy három nap helyett az átvilágítás két napig tartott, mert az egyik auditáló előadást tartott egy konferencián. Aggályosnak gondolta, hogy az MTK-t egy olyan szakember mérte fel, aki éveken át egy másik akadémia szakmai vezetőségében dolgozott. A másik átvilágító pedig nemrég indított egy focisulit.

A debreceni Herczeg András az előző két vizsgálatnál a legjobb osztályzatot kapó akadémia vezetője hasznosnak ítélte meg a belgák szerepvállalását, mert azóta vállalatszerűvé vált a működés, külön részlegek lettek, és azoknak is vezetőik vannak.

Rovatok