Index Vakbarát Hírportál

Kiakadt a román drukkerekre a romániai magyar edző, aki felfedezte C. Ronaldót

2019. szeptember 10., kedd 10:07

Keményen beszólt a román futballdrukkereknek Bölöni László, a portugál Sporting, a francia Monaco és a belga Standard volt vezetőedzője, aki jelenleg a Royal Antwerpet irányítja.

A 66 éves, játékosként BEK-győztes tréner azon akadt ki, hogy a román válogatott meccsein szidják a magyarokat. Nem csak ha a két ország csapata játszik egymással, de akkor is, ha a románok más ellenféllel találkoznak, az elmúlt napokban például a Spanyolország és a Málta elleni Eb-selejtezőiken is.

Amikor azt látom, hogy a magyarok ellen skandálnak a Spanyolország és Málta elleni mérkőzésen, megértem, hogy miért tartanak minket Európa cigányainak. Hangsúlyozom, semmi bajom a cigányokkal, tudja, hogy mit akartam ezzel mondani

- hangzott a portugál és belga bajnok edző, volt román szövetségi kapitány lesújtó véleménye.

Bölöni 102-ször játszott a román futballválogatottban, a BEK-et, a mai Bajnokok Ligája elődjét a Steaua Bucurestivel nyerte meg 1986-ban.

„Az a fájdalmas valóság, hogy Romániában milliók gondolkoznak a magyarokat gyalázó román ultrákhoz hasonló módon, és ezt eltűri a környezetük. Én magyar vagyok. Visszakérdeznék: mi a mi vétkünk? - idézte a Maszol.ro Bölönit, aki hangsúlyozta, legjobb barátja román.

Mi lenne, ha ez a barátom is elkezdené skandálni egy meccsen, hogy kifelé a magyarokkal az országból? Ez akkora baromság! Nem tudom ésszel felfogni.  Drámainak tartom, hogy Romániában milliók viselkednek így, és ezt a környezetük eltűri. Ez a szomorú valóság.

Bölönit 1977-ben és 1983-ban Romániában az év futballistájának választották, címein kívüli legnagyobb sikere, hogy edzőként ő hozta fel az ifik közül, és állította be először a Sporting nagycsapatába Cristiano Ronaldót.

Rovatok