Index Vakbarát Hírportál

Dárdai: Nem leszek többé szövetségi kapitány

2019. szeptember 10., kedd 13:09

Hosszú interjút adott a Kicker című újságnak Dárdai Pál, a Hertha BSC volt edzője, a magyar futballválogatott volt szövetségi kapitánya, aki májusban hagyta el a berlini klub kispadját.

Magyar szempontból a legfontosabb, hogy a 43 éves tréner kijelentette:

A napi munkáért vagyok oda, a válogatott korszakom véget ért, nem fogok többé szövetségi kapitányként dolgozni sem Magyarországon, sem máshol.

Dárdai 2014 ősze és 2015 nyara között volt magyar kapitány, nagy része volt abban, hogy a válogatott kijutott a 2016-os Európa-bajnokságra.

Dárdai tavasz végén bő négy év után állt fel a Herthától, elmondta, fáradtnak érezte magát, ám a nyáron egy hosszított balatoni nyaraláson kipihente magát, feltöltődött.

"A Herthánál játékosként mindig volt ajánlatom máshonnan, de hűséges voltam az egyesülethez, mindig jó éreztem magam a csapatnál. Edzőként más a helyzet, várom, hogy újrakezdhessem egy kispadon, akár már holnap" - vagyis el tudja magát képzelni a berliniektől távol is. Játékosként Magyarországon kívül csak a Herthánál futballozott.

Utódjáról, a vezetőedzőként nehezen induló Ante Covicról is mondott néhány szót.

"Nem érdemes minket összehasonlítani, ő a Hertha-edző prototípusa, én nem az voltam"  - véli Dárdai, aki elárulta, semmilyen kontaktja nincs Coviccsal, mert "erre semmi szükség, és így van jól". Kollégája szerinte jól ismeri a klubot, és nincs szüksége az ő tanácsaira.

Rovatok