Index Vakbarát Hírportál

Az utolsó percben fogták meg a Juvét, lelépték a Realt a BL-ben

2019. szeptember 18., szerda 23:20

Sok gól és remek rangadók a legfontosabb európai futballkupában. 24 gól esett a 8 meccsen.

Kedd után szerdán is 8 meccsel, köztük két nagy rangadóval folytatódott a Bajnokok Ligája. Két meccset már kora este lejátszottak:

Atletico Madrid - Juventus 2-2

Késő este az Atletico - Juventus volt az egyik nagy visszavágós derbi, és nem is okoztak csalódást a csapatok. Mármint a szünet után, mert félidőig inkább csak tapogatóztak, 0-0 volt az állás.

A Juventus nagyot javult a pihenő után, alig három perc kellett a gólhoz, Higuaín tökéletes és igen okos passzát Cuadrado vágta védhetetlenül a jobb felsőbe a tizenhatoson belülről, 0-1.

Úgy tűnt, a 65. percben lezárják a meccset az olaszok, Alex Sandro ívelt Matuidi fejére balról, a középpályás közelről erőset fejelt, Oblak kapus csak hozzáért a labdához, 0-2.

A hazaiak viszont öt percen belül szépítettek, és újranyitották a meccset: szabadrúgás után Savic fejelt gólt, mint Godin nyárig, amíg az Interbe nem igazolt az Atletitől. Savic is középhátvéd, jól érkezett egy fejeskombináció végén, 1-2.

A spanyolok megnyomták a hajrát, és a 90. percben egyenlítettek. Természetesen pontrúgás után, ezúttal szöglet után stukkolt a hálóba Herrera, az egyik nyári igazolás. 2-2. Diego Simeone edző borzasztóan örült az egyenlítésnek, az Atleti először állt fel kétgólos hátrányból a BL-ben.

Héctor Herrera Goal, Atletico-Juve 2-2

Cristiano Ronaldónak nem volt nagy meccse, de a 94.-ben majdnem döntött, szólója végén 30 centivel vétette el a bal alsó sarkot. Maradt az iksz.

a

Paris Saint-Germain - Real Madrid 3-0

A nap másik nagy meccsén a PSG a Real Madridot fogadta, és győzte le végül egészen könnyedén. Már a szünet 2-0 volt, Di Maria duplázott, ezzel a második futballista lett, aki lőtt két gólt a Real Madridnak és a Barcelonának is. (Az első Mario Jardel volt.)

A Real a félidőig egy videóval érvénytelenített gólt szerzett, Bale találatát visszanézték és visszavonták a 35. percben, két perccel Di Maria második gólja után.

A franciák sztárjaik nélkül is - Mbappé, Cavani és Neymar sem játszott - lehozta a második félidőt, sőt, a 91. percben Meunier bevitte a kegyelemdöfést, 3-0.

PSG vs Real Madrid 3-0

Meglepően sima győzelem a francia bajnoktól, még ha a Madridból hiányzott is Marcelo, Modric, Isco és Sergio Ramos, az első három sérülés, utóbbi eltiltás miatt. 2006 óta nem kezdték vereséggel a spanyolok a BL-t.

a

Magabiztos Bayern és Manchester City

A németek 3-0-ra verték Münchenben Crvena zvezdát, bár Koman gólja után csak a hajrában gyűrték be a szerbeket Lewandowski és Müller góljával. A City a Sahtarral játszott Ukrajnában, és szintén 3-0-ra győzött.

A nap meglepetése - a PSG-n kívül - a Dinamo Zagreb remek nyitása, 4-0-val küldték haza az Atalantát, már félidőben 3-0 volt.

Orsic mesterhármast ért el élete első BL-meccsén, mint kedden Szoboszlai Dominik csapattársa, Haaland, és a horvát csatár az első Dinamo-futballista, aki hármat lőtt egy BL-meccsen.

Dinamo vs Atalanta 4-0, Orsic 3. gólja

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:


    A csoport:
Paris Saint-Germain (francia) - Real Madrid (spanyol) 3-0 (2-0)
gól: Di María (14., 33.), Meunier (91.)

Club Brugge (belga)-Galatasaray (török) 0-0


    B csoport:
Bayern München (német)-Crvena zvezda (szerb) 3-0 (1-0)
gól: Coman (34.), Lewandowski (80.), Müller (91.)

Olimpiakosz (görög)-Tottenham Hotspur (angol) 2-2 (1-2)
gól: Podence (44.), Valbuena (54., 11-esből), illetve Kane (26., 11-esből), Lucas (30.)


    C csoport:
Dinamo Zagreb (horvát)-Atalanta (olasz) 4-0 (3-0)
gól: Leovac (10.), Orsic (31., 42., 68.)

Sahtar Donyeck (ukrán)-Manchester City (angol) 0-3 (0-2)
gól: Mahrez (25.), Gündogan (38.), Gabriel Jesus (76.)

    D csoport:
Bayer Leverkusen (német)-Lokomotiv Moszkva (orosz) 1-2 (1-2)
gól: Höwedes (25., öngól), illetve Krychowiak (16.), Barinov (37.)

Atlético Madrid (spanyol)-Juventus (olasz) 2-2 (0-0)
gól: Savic (70.), Herrera (90.), illetve Cuadrado (48.), Matuidi (65.)

a

Rovatok