Index Vakbarát Hírportál

Lionel Messi vagy Zsóri Dániel gólja a nyerő?

2019. szeptember 23., hétfő 09:59

Este fél kilenctől rendezik a 2019-es FIFA-gálát, amelyen rendhagyó módon egy magyar sikerért is izgulhatunk. Az év góljáért járó Puskás-díjra ugyanis esélyes Zsóri Dániel Ferencvárosnak lőtt februári ollózós találata. 

Ön már most szavazhat arról, hogy vajon ki kapja a díjat. Figyelem, nem az a kérdés, kié a legszebb találat ön szerint, hanem hogy ki kapja majd a Puskás-díjat. Alul megnézheti mindhárom gólt.

Ki kapja az év góljáért járó Puskás-díjat?

  • 4072
    Zsóri Dániel
  • 896
    Lionel Messi
  • 201
    Juan Fernando Quintero

A 18 éves labdarúgó – aki időközben a Mol Fehérvár FC-hez igazolt - a Debrecen színeiben február 16-án, a Ferencváros elleni hazai bajnoki találkozón lőtte emlékezetes gólját.

A 81. percben csereként állt be élete első NB I.-es mérkőzésére, és a 93. percben, 15 méterről a kapu jobb alsó sarkába ollózott, megszerezve csapatának a győzelmet.

Zsóri az elutazása előtt az Nso.hu-nak azt mondta hétfő reggel, hogy tudott aludni az éjjel, de nagyon izgatott az esti gála miatt.

Elképesztően nagy élmény, hogy ott lehetek, és az is, hogy első magyarként lehetek jelölt a legnagyobb magyar futballistáról elnevezett díjra. Ha megnyerném, hab lenne a tortán.

Kérdésre válaszolva Zsóri azt mondta, hogy bár mindhárom versenyben maradt gól nagyon szép, Messié és az övé közül kerülhet ki a győztes. "Még most sem tudom felfogni, hogy azokkal a játékosokkal lehetek együtt, akikről kiskoromban néztem a videókat és akiktől eltanultam a cseleket vagy akár ezt a mozdulatot is" - mondta.

A sajtótájékoztatón részt vett Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Puskás-ügyek nagykövete, aki szerint a Puskás-díj Lionel Messi és Zsóri Dániel között fog eldőlni. Magával hozta a Puskás-díj másolatát, amelyet a FIFA ajándékozott Puskás Ferencnének, de megkérte Zsóri Dánielt, hogy már csak babonából se érjen hozzá.

Zsóri gólján kívül a kolumbiai Juan Fernando Quintero (River Plate) és az ötszörös aranylabdás argentin Lionel Messi (Barcelona) gólja került be a legjobb háromba. Szakmai zsűri dönt arról, melyik lesz az év gólja.

Íme Messi gólja.

Ez pedig Qintero találata.

Rovatok