Index Vakbarát Hírportál

Negyedórát megint varázsolt a Barcelona 16 évese

2019. szeptember 25., szerda 11:12

Csak a 78. percben állította be Ernesto Valverde edző Ansu Fatit a Villarreal elleni bajnokin kedd este, de a Barcelona 16 évese azonnal ellopta a show-t.

Kedvenc helyén, a bal oldalon futballozhatott, miután a rossz napot kifogó Luis Suarezt váltotta. Folyamatosan nyomasztotta a védőket megindulásaival, azonnal helyzetbe került, majd három védőt küldött el egy egyszerűnek tűnő visszacsellel, de mellé lőtt.

What a 15-min performance - Ansu Fati vs Villareal 24/09/2019

A 16-os előtt csak faultokkal tudták megállítani, összehozott egy szabadrúgást kedvező helyről, Messi hiányában Piqué lövését védte a kapus.

Úgy tűnt kiharcol egy büntetőt is, de videóról ezt rövid elemzés után visszavonták. Volt kontakt a lábak között, ám a videóbíró úgy ítélte meg, nem ér tizenegyest a dolog.

A legvégén Dembelének adhatott volna nagy passzt, ekkor rosszul döntött, felemelte a labdát, és a védők lefülelték. Mindenesetre nagy szerepe volt abban, hogy a Villarrealnak nem akadt helyzete a hajrában, a Barca csak 2-1-re vezetett, és nem uralta a meccset a tinédzser beszállásáig. Maradt aztán az egygólos előny a végéig.

Arthur-gól vs Villarreal 2-0

Rövid szereplése miatt nem lehetett a Barca legjobbja Fati, az a középpályás Arthur volt, aki nem csak remekül irányított, de a második gólt is ő lőtte. Piszkosul eltalálta a labdát 27 méterről, Asenjo kapus egy lépést tudott tenni jobbra, esélye sem volt a védésre.

Rovatok