Index Vakbarát Hírportál

A spanyol bajnokság élére ugrott a Real Madrid

2019. szeptember 25., szerda 22:30

Foci, nesze alapon következzenek röviden az európai labdarúgás fontosabb szerdai eseményei az MTI segítségével:

Az Atalanta 2-0-ra győzött az AS Roma vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokságban. A fővárosiak legutóbb 2014 áprilisában tudtak nyerni hazai pályán a bergamói együttes ellen.

Az Internazionale legyőzte a vendég Laziót, ezzel továbbra is százszázalékos teljesítménnyel áll az élen. A szerda esti mérkőzést Danilo D'Ambrosio döntötte el, aki a 23. percben védőjét megelőzve fejelt a rómaiak kapujába.

A Fiorentina megszerezte első győzelmét a szezonban, így elmozdult az utolsó helyről. A Napoli viszont váratlan vereséget szenvedett hazai pályán a Cagliaritól.

Az Atlético Madrid 2-0-ra győzött a Mallorca vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokságban. A fővárosiak góljain Diego Costa és a portugál Joao Felix osztozott. Az Atlético az utolsó 12 percben emberhátrányban játszott, ugyanis a 69. percben csereként pályára lépett Álvaro Morata egy percen belül két sárga lapot kapott. Mivel az Athletic Bilbao nem bírt a Leganéssel, így jelenleg a madridiak vezetik a bajnokságot.

A Valencia döntetlent játszott otthon a Getafével. A vendégcsapat került előnybe az első percben, de a hazaiak a 30. és a 39. perc között három gólt szerezve fordítottak. A második félidőben viszont a Getafének volt egy hasonlóan eredményes szakasza: a 66. percben szépített, három perc múlva pedig egyenlített.

Az Osasuna legyőzésével az élre ugrott a spanyol labdarúgó-bajnokságban a Real Madrid. A fővárosi csapat a hatodik forduló utolsó szerdai mérkőzésén két góllal bizonyult jobbnak saját pályáján az Osasunánál. Az első félidőben a 19 éves Junior Vinicius tekert a tizenhatoson kívülről a bal felső sarokba, majd a másodikban egy másik brazil, a honfitársa helyére egy perccel korábban beállt 18 esztendős Rodrygo fejezett be pontosan egy gyors támadást. Közben, az 58. percben Luka Jovic is eredményes volt, de a játékvezető a videobíró segítségével les miatt érvénytelenítette a találatát.

A Reims nagy meglepetésre vendégként verte el az esélyesebb, sőt címvédő PGS-t a francia labdarúgó-bajnokságban. A gólszerzők a 29. percben Kamara, illetve a 93. percben DIa voltak.

Rovatok