Index Vakbarát Hírportál

Csúnyán becsapták a Sevilla kapusát a 0-2-ről fordító Eibar győztes góljánál

2019. szeptember 26., csütörtök 23:55

Az ötödik fordulóig veretlen Sevilla csütörtök este kétgólos előnyről kapott ki az addig nyeretlen Eibar otthonában. A Julen Lopetegui vezetőedző által irányított vendégek hiába szereztek kétgólos előnyt az első félidőben, az Eibar a szünet után nagy meglepetésre meg tudta fordítani az eredményt.

Eibar-Sevilla 3-2

Ráadásul ehhez mindössze bő negyedórára volt szüksége a 66. és 82. perc között három gólt szerző hazaiaknak. A felzárkózás első lépését egy jogos büntető értékesítésével tette meg az Eibar. Majd a 77. percben következett egy hazai szurkolókat duplán jókedvre derítő jelenet, amiben a Sevilla kapusa és védője a labdát figyelve burleszkesen egymásnak szaladt, Pedro Leon pedig élt a helyzetet kínálta lehetőséggel, és kiegyenlített.

De ezzel még messze nem volt vége a vendégek kapuját védő Tomas Vaclik rémálomba forduló estéjének. A cseh kapust ugyanis borzasztóan átverték a harmadik gólnál, ami végül az Eibar győzelmét eredményezte.

A 82. percben az ellenfél kapujától bő 20 méterre szabadrúgáshoz  jutott  az Eibar. A pálya jobb oldalához valamivel közelebb letett labda mögé Jose Angel állt, aki csapattársai segítségével elhitette a sevillaiakkal, és legfőként persze a Sevilla kapusával, hogy arról a helyről csak beívelés következhet. Ezért aztán Vaclik beadásra számítva a hosszú – avagy jobb – oldalhoz közelebb helyezkedett, ennek köszönhetően pedig esélye sem volt védeni, amikor Angel váratlanul a bal alsó sarokba csavarta a labdát.

Az Eibar 3-2-es sikere egyben a Sevilla sorozatban második bajnoki vereségét jelentette.

A második csütörtök esti spanyol bajnokin a Celta Vigo egy 95. percben szerzett góllal mentette 1-1-es döntetlenre az Espanyol elleni hazai mérkőzését, míg a Real Sociedad simán, 3-0-ra verte az Alavest.

La Liga, 6. forduló:

Eibar-Sevilla 3-2 (0-2)

Celta Vigo-Espanyol 1-1 (0-0)

Real Sociedad-Alavés 3-0 (3-0)

Tabella

Rovatok