Index Vakbarát Hírportál

Sokkolták Neymarékat, 53 év után dobtak nagyot

2019. szeptember 26., csütörtök 09:32

A francia futballszezon sokkja egyelőre, hogy a tavaly az első osztályba visszajutott Stade Reims szerdán, Párizsban verte 2-0-ra a Paris Saint-Germaint. A 29. perctől vezetett a vendégcsapat Hassane Kamara fejesgóljával, majd a hajráig egész biztosan tartotta az állást.

A PSG támadgatott, de nem volt az a mindent elsöprő nyomás. A négyperces hosszabbításban, a 93. percben aztán elkezdett építkezni a Reims, a saját térfeléről okos passzokkal hozta ki a labdát.

Nem akartak már sokat, csak lepörgetni az órát, de túl jól sikerült: a gyönyörűen felépített akció végén jött a hajszálpontos beadás, Boulaye Dia meg középről kvázi beollózta a labdát a kapuba.

Oldalra ugrott fel, nem is találta el tökéletesen, de a labda a kapufáról Keylor Navas hálójába pattant.

A Reims 1991-ben megnyerte a Niort ellen tizenegyesekkel a francia Ligakupát, de az 1700 nézőből nem úgy tűnik, hogy az nívós trófea lett volna akkoriban. Az előtt 1966-ban dobtak nagyot, akkor a francia Szuperkupát szerezték meg.

a

A hatszoros francia bajnok egyesület 1956-ban és 1959-ben BEK-döntőt játszott, de előbb 4-3-ra, majd 2-0-ra kikapott a Real Madridtól.

Puskás azokon a döntőkön még nem volt ott, de a Reims legutóbbi, a mostani PSG-veréshez fogható sikere az ő korszakában történt. (Puskás realos BEK-döntője az 1960-as volt, akkor lőtt négyet az Eintrachtnak a 7-3-as győzelemnél.)

Rovatok