Index Vakbarát Hírportál

30 méteres gólpassz a hét legszebb futballjelenete

2019. szeptember 27., péntek 10:19

Csütörtök este 3-0-ra nyert a Real Sociedad a spanyol bajnokságban az Alavés ellen, amiben a Sociedad egypontos hátránnyal jelenleg második a Real Madrid mögött. A győzelem, amiben nagy szerepe volt a két gólig és egy gólpasszig jutó Mikel Oyarzabalnak, akár még nagyobb is lehetett volna, ha Portu belövi a büntetőjét a 87. percben, már 3-0-s állásnál.

A Real Sociedad már az első félidő közepén vezetéshez jutott, a 19. percben a Real Madridtól kölcsönkapott Martin Ödegaard ugratta ki tökéletes ütemben Oyarzabalt – a norvég középpályás egy kötény után adott 30 méteres passzt a pont nem lesről induló társnak, a gólhoz viszont kellett Oyarzabal hatalmas testcsele is, amivel átverte a kapus Pachecót, és simán guríthatott a kapuba.

A fenti gólpasszt szállító Ödegaard egyébként remek formában kezdte az idényt. A csütörtöki meccsen 10 helyzetet teremtett, ami a Squawka adatai szerint a legtöbb egy meccsen a spanyol bajnokságban a 2016-17-es idény kezdete óta. Augusztusban a hónap játékosának választották a Sociedadnál, ahol jelenleg két gólja és egy gólpassza van, ezen felül a kulcsfontosságú passzokban első, cselek számában negyedik a meccsenkénti átlagot nézve a spanyoloknál.

sociedad-alavés 3-0

Rovatok