Index Vakbarát Hírportál

Fejesből szerzett köténygólt C. Ronaldo

2019. szeptember 28., szombat 17:01

A kiesőhelyen álló SPAL és a címvédő Juventus mérkőzése nyitott a Serie A hatodik fordulóját: ahogy várható volt, az Internazionale mögött második helyen álló Juventus nem csak megtartotta veretlenségét, hanem simán nyert is a SPAL ellen, méghozzá 2-0-ra.

A Juventus Miralem Pjanić és Cristiano Ronaldo góljaival nyert, a két gólt igazságosan osztották el a két félidő között, ráadásul mindkettőt a hajrára tartogatták, hiszen a bosnyák játékos az első félidő legvégén, Cristiano Ronaldo pedig a 78. percben talált be.  A portugál gólja egy erős, dárdaként a gólvonalra szúrt fejesből jött, amivel ráadásul kötényt is adott a kapusnak.

A 2-0-s végeredmény egyébként nem türközi a meccs képét, a Juventus sokkal nagyobb fölényben volt, Paulo Dybala és C. Ronaldo is nagy formában játszott, de kiemelhető a SPAL kapusa, az albán Etrit Berisha is, aki legalább 2-3 nagy ziccernél mentette meg a góltól csapatát.

A mérkőzés volt a Juventus kapusának, Gianluigi Buffonnak a 903. klubmeccse, amivel Paolo Maldini 902-es csúcsát adta át a múltnak a 41 éves kapus, új olasz rekordot döntve.

Győzelmével a Juventus átmenetileg átvette a vezetést a még százszázalékos Internazionalétól – csakhogy az Inter emberhátrányban is nyerni tudott 3-1-re idegenben a Sampdoria ellen, így maradtak hibátlanok, és az élen is. A szombati zárómeccsen az Atalanta idegenben nyert 4-1-re a Sassuolo ellen.

stat

Rovatok