Index Vakbarát Hírportál

Miért iszik 3 liter vizet Szoboszlai a meccs előtt?

2019. szeptember 28., szombat 09:36

A Salzburg nagyszerű játékkal, 6-2-es győzelemmel mutatkozott be a Bajnokok Ligájában, a belga Genk nem tudta tartani a tempójukat. A Salzburg Liverpoolba megy a jövő héten, és a klub hivatalos honlapján a játékosok erről a két meccsről beszéltek. Köztük az első BL-meccsén azonnal eredményes Szoboszlai Dominik is.

"Együtt meditáltunk Erling Haalanddal a meccs előtt. Ő három gólt lőtt, én egyet, vagyis nem rossz módszer. A legfontosabb, ilyenkor nem szabad semmi másra gondolni. 3 vagy inkább 4 liter vizet iszom meg, hogy az izmaim rendben legyenek, ne görcsöljenek. Aztán jöhet az első 10 perc, amikor a lehető legtöbbször kell labdába érnem."

Negyedóra után már át tudja venni a játék irányítását. Korábban nézte Pogba és Kroos játékát, mit csinálnak, hogyan mozognak. Az első negyedórában lazának kell lenni, attól sem kel, tartani, ha a kapusnak kell hátrapasszolni a labdát, mert rendkívül fontos, hogy ne hibázzon.

"Önbizalommal bármit meg tudsz csinálni. Hinned kell önmagadban. Ha már érzed a játékot, jöhetnek a váratlan megoldások, hosszú passzok, a védelem áttörése."

A Salzburg 10-ből 9 párharcot megnyert a Genk ellen, olyan nyomás alá tudták helyezni a belga bajnokot, mint az osztrák bajnokságban az ellenfeleiket. Liverpoolban másként lesz, mert egészen más a minőség, de ettől még nem fognak megijedni a címvédő otthonában.

Rovatok