Index Vakbarát Hírportál

Megunta a Milan kínlódását, halomra döntötte a védőket

2019. szeptember 29., vasárnap 23:24

Sokszor gondolhattuk az elmúlt 6-7 évben, hogy a Milan már nem lehet rosszabb, de valószínűleg tévedtünk, mert a vasárnap este látott Milan minden eddigi gyenge teljesítményt alulmúlhatott: a Fiorentina tök simán nyert 3-1-re a San Siróban.

Olyan volt, mintha Firenzében játszották volna a meccset, csak nagyon kis túlzás, hogy a Milan a 30. percig nem járt az ellenfél tizenhatosánál. A Fiorentina irányított, dominált, náluk volt a labda, és a vezetést is megszerezték már a 14. percben. Bennacer akasztotta Chiesát, a büntetőt Pulgar nagyon magabiztosan berúgta, 0-1. Róla azt érdemes tudni, hogy 2019-ben 8-ból 8 tizenegyest váltott gólra.

A Milannak egyetlen pozitívum akadt az első félidőben: hogy csak egy gólt kapott.

A szünetben Marco Giampaolo mester összekaphatta a csapatot - gondolhatnánk -, csak hogy a második félidőre még az elsőben látottnál is rosszabb Milan jött ki a pályára. Az 55. percben pedig még rosszabb lett, ugyanis Musacchio kiállíttatta magát. Az argentin középhátvéd úgy térden talpalta Riberyt, hogy majdnem le kellett cserélni a franciát. A bíró ennek ellenére először csak sárgát adott Musacchiónak, szerencsére a videóbíró rászólt, hogy ugyan nézze már meg a lábtörő faultot, és mintegy kétpercnyi nézegetés után kiosztotta a sokszorosan megérdemelt piros lapot a játékvezető. Musacchio szabálytalansága egy ideális világban 10-15 meccs eltiltást érne, de valójában már annak is örülhetünk, hogy erről kiállították - ne feledjük, maradt volna, ha nincs videóbíró.

A Milan 10 percig bírta a nyomást, Castrovili a 66. percben rúgta be a második gólt. Donnarumma még megmentette a labdát Ribery elől, aki biztosan betalál, ha Chiesa keresztpassza eljut hozzá, ám a kipattanót begurította az érkező középpályás, 0-2.

A 70. percben kezdhetett volna katasztrofálissá válni a Milan veresége, ekkor Bennacer újra összehozott egy támadhatatlan büntetőt, csakhogy a hibátlan Pulgartól elvették a végrehajtás jogát, Chiesa lövését pedig kivédte Donnarumma.

8 percet kellett várni a 0-3-ra, Ribery elegánsan állt bosszút azért, hogy lerúgták: két védőt küldött el egy szép visszacsellel, mielőtt a rövid sarokba gurított.

Ez már-már kiütés volt, a fütyülő és fújoló Milan-drukkereknek mégis lett egy kis örömük, a 80. percben ugyanis Rafael Leao megunta csapata vergődését, és zseniális szólógólt szerzett. Egyszerűen elindult a kaputól úgy 30 méterre, és aki jött, azt kicselezte, majd mikor elfogytak, higgadtan a kapuba lőtt. Hárman feküdtek a 20 éves csatár körül. Plusz a kapus. Ez volt a portugál srác első gólja a Milanban, a negyedik meccsén, 1-3.

A Milan produkciójára a pocsék jelző is hízelgő, ami legjobban jellemzi, hogy a hazai csapatnak

nem volt gólhelyzete. 

Nem is csoda, hogy a hazai drukkerektől Ribery kapta a legnagyobb tapsot, amikor lecserélték a szélsőt nem sokkal a vége előtt.

Giampaolo napjai meg lehetnek számlálva, a Milan 2 győzelemmel és 4 vereséggel 16. a tabellán, 4 gólt lőtt és 8-at kapott eddig a bajnokságban.

a

Rovatok