Index Vakbarát Hírportál

A 16 éves Barca-futballista azért nem játszik, mert növekszik

2019. október 2., szerda 14:21

Azok után, hogy szombaton váratlanul kimaradt a meccskeretből, nem került be a szerdai, Inter elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés keretébe sem Ansu Fati. Hétvégén szűkszavúan annyit közölt a klub, hogy a játékosnak fáj a térde, a hét közepén meg nem is indokolták, miért hiányzik.

A Mundodeportivo.com állítja, beszélt a Barcelona orvosaival, és kiderítette, mi a probléma: a 16 éves srác még növésben van, és épp nő. Vagyis nem sérült, csak általános fájdalmai vannak a növekedéstől.

Fatiról azt írják a legtöbb helyen, hogy 178 centi magas, de más források szerint 172. A képek alapján, már kifejlett csapattársaihoz viszonyítva valahol a kettő között lehet az igazság, jelenleg 174-175 centi.

Négy hét múlva lesz 17 éves, de már van két gólja a felnőtt Barcában, idegenben és otthon is betalált bajnokin, illetve bemutatkozott a Bajnokok Ligájában. Ő a Barcelona 120 éves történetének legfiatalabb gólszerzője, valamint a spanyol első osztály legfiatalabb játékosa, aki egy meccsen betalált és gólpasszt is adott.

Rovatok