Index Vakbarát Hírportál

BL: a Dortmund balbekkje intézte el a Slaviát

2019. október 2., szerda 18:47

A Genk–Napoli és a Slavia Praha–Borussia Dortmund mérkőzésekkel indult a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik játéknapja. A Slavia meglepően jó partnere volt a Dortmundnak, de hiába volt sok helyzete a cseheknek, végül a vendég német csapat nyert a balhátvéd Achraf Hakimi két góljával.

Slavia Praha–Borussia Dortmund 0–2

A BL-csoportkör első fordulójában az Internazionale ellen majdnem meglepetéssel kezdő Slavia Praha a Borussia Dortmundtól sem ijedt meg, bátor és agresszív játékkal fogadták a németek a második fordulóban, aminek köszönhetően az első két ziccer a cseheké volt. Azért a Dortmund sem dőlt hátra közben, Jadon Sancho és Marco Reus is rendre gondot tudott okozni a hazai kapu előtt.

A németek vezetését jelentő gólt viszont nem ők, hanem a Real Madridtól kölcsönvett Achraf Hakimi szerezte, aki egy nagy megindulás után végül a kapuig jutott, ott elfektette a kapust, és végül a szinte üres kapuba lőtt.

Sancho rögtön a második félidő elején eldönthette volna egy kontrából a meccset, a Slavia saját szögletéből került bajba, de végül megúszták újabb gól nélkül. A gyors kontra egyből fel is ébresztette a Slaviát, ami a következő 10 percben két nagy helyzetet is kidolgozott, ám gól egyikből sem lett.

A Dortmund a hajrában egy újabb kontrából állította be a 2-0-s végeredményt: Hakimi ezúttal nagy labdából, az első gólhoz hasonló sprint után volt eredményes, másodjára is Julian Brandt gólpasszából.

Az első két forduló alapján az egy ponttal álló Slavia eddig a BL legpechesebb csapata, két nagyon erős ellenfél ellen is kiváló játékot mutattak, egy kicsit kedvezőbb sorsolással hasonló teljesítmény akár már a továbbjutás közelébe is juttathatta volna őket.

slaviadortmund

Napoli–Genk 0–0

A Liverpool elleni fontos győzelemmel kezdő Napoliban a lengyel Arkadiusz Milik a kezdéstől fogva komoly gondot okozott a Genknek, de bármennyire rohamozott és csapata is, a szinte végig nagy nyomás alatt játszó Genk végül kapott gól nélkül hozta le a meccset, ami 0-0-lal ért véget.

napoligenk

Rovatok