Index Vakbarát Hírportál

A Rivernél az előny a Libertadores újabb Superclasicóján

2019. október 2., szerda 10:32

A címvédő River Plate saját közönsége előtt 2-0-ra legyőzte a legutóbb szintén döntős Boca Juniorst a futball Libertadores-kupa elődöntőjének első mérkőzésén. 

A Buenos Aires-i csapatok magyar idő szerint szerda hajnali meccsén a hetedik percben videóbírózás után megítélt büntetőből szerzett vezetést a Rivernek Santos Borré, majd a második félidőben, a 70. percben Ignacio Fernandez is betalált.

Borré - SEMIFINAL COPA LIBERTADORES RIVER 1 BOCA 0

A visszavágót október 22-én rendezik a Boca pályaválasztásával. A másik ágon két brazil csapat, a Gremio és a Flamengo küzd, hogy ott legyen a chilei Santiagóban a november 23-i döntőn, amely hosszú idő után először lesz egymeccses. 

A River és a Boca tavalyi döntőjének második mérkőzését többször el kellett halasztani, miután a Boca-futballisták közül többen megsérültek amikor a rivális drukkerei betörték buszuk ablakait. Ráadásul a közbelépő rendőrök könnygázt vetettek be, amelytől több futballista is rosszul lett.

A visszavágót végül a Real Madrid stadionjában, a Santiago Bernabéuban rendezték, és a River vitte el a trófeát egy 3-1-es győzelemmel. (Index/MTI)

    

Rovatok