Index Vakbarát Hírportál

4,5 milliárdot kap a kormánytól Király Gábor sportegylete

2019. október 5., szombat 00:15

Négy és fél milliárd forintot ad a kormány a KIRÁLY Sportlétesítmény fejlesztésének második ütemére – írja a Magyar Közlöny pénteki számára hivatkozva a 444. A költségvetési forrásokból valószínűleg azt a rehabilitációs központot fejlesztik majd, amit már a fejlesztés első ütemének átadásakor beharangoztak:

Nemsokára megépül a koordinációs park az új épület mellett és a rehabilitációs részleg is fejlődni fog

– mondta Komláti István, a Királysport menedzsere az egylet honlapján idén márciusban megjelent hírben. Az első ütemben a sportlétesítmény egy kétszintes, körpanorámás épülettel bővült, és átadtak egy 

parafagranulátumos, ízületkímélő, környezetbarát kis- és nagyméretű műfüves pályát is.

A második ütemes fejlesztés pedig ráférne majd a rehabilitációs részlegre: az izomfájdalmakkal és sportsérülésekkel foglalkozó FMR Rehab a 2017-es képek alapján egy igen szűk házikóban működik.

A Közlöny arról ír, hogy a kormány két részletben utalja majd a Királysportnak a 4,5 milliárd forintos összeget: idén 426 milliót, jövőre pedig 4 milliárd 78 milliót kap majd a visszavonult válogatott kapus, Király Gábor egylete.

A nagyvonalú kormányzati támogatásnak azért valószínűleg köze lehet a miniszterelnökhöz fűződő jó viszonyhoz: Orbán Viktor a kapus visszavonulásakor levélben kívánt sok sikert Király Gábornak a magyar labdarúgás „szakmai berkeiben is”. 

Rovatok