Index Vakbarát Hírportál

Félelmetesen nagy kapushibát élt túl a Milan

2019. október 5., szombat 22:49

Sorban három vesztes bajnoki után sikerült újra nyernie a Serie A-ban a Milannak, ami a kiesőhelyen álló Genoa legyőzésével elmozdult a kiesőzóna közeléből. A Milan a félidőben még 1-0-s hátrányban volt, aztán a második félidőben összeszedték magukat, és sikerült a fordítás idegenben.

A mérkőzés első gólját a dán Lasse Schöne szerezte a 41. percben, bár a gólban sokkal nagyobb szerepe volt a Milan kapusának, Pepe Reinának, aki nagyon mellényúlt a szabadrúgásból érkező labdának, és a biztos védés helyett gólt hozott össze.

Hogy mekkora hiba volt, az leginkább a felső kameraállásból látszik.

A szünet után sokkal harapósabb lett a Milan, amiben előbb Theo Hernández talált be éles szögből, kiegyenlítve, majd hosszas videózás után büntetőhöz, emberelőnyhöz, majd előnyhöz is jutott a Milan – Davide Biraschi kezezésért kapott pirosat, a 11-est pedig Franck Kessié értékesítette.

A rendes játékidő legvégén a Milan is kapott egy piros lapot, illetve adott egy tizenegyest a Genoának – ismét elég hosszúra nyúlt videózás előzte meg a bíró döntését, aki végül második sárga lappal leküldte Davide Calabriát. A büntetőhöz a szabadrúgásból már korábban eredményes Schöne állt oda, de Reina javította a hibáját, és megfogta a dán lövését, megmentve a Milan győzelmét.

A 45. percben ugyan volt mégy egy kiállítás, de a Genoa csak egyfős  emberhátrányban töltötte a második félidő nagy részét, Riccardo Saponarát ugyanis a kispadról küldték el reklamálás miatt.

Eredmények

genoa-milan

Rovatok