Index Vakbarát Hírportál

Okos sarkazás, hatalmas fejesgól, 0-2-ről fordítás a Kisvárda-ZTE-n

2019. október 5., szombat 19:05 | aznap frissítve

Az ország másik felébe, több mint 530 km távolságra utazhatott a szombati bajnokijára a ZTE, amit a Kisvárda fogadott az NB I.-ben. A két csapat fordulatos, hatgólos mérkőzést játszott egymással, amin a Kisvárda 0-2-ről állt fel és fordított, ám végül csak egy pontot szerzett így is.

A ZTE vezető gólját Bedi Bence szerezte meg a 26. percben Stieber Zoltán sarkazós gólpasszából, de az egyébként nagyon szép akcióban még egy átlépős csel is befért az előkészítésbe.

A zalaegerszegiek a 43. percben Radó András tizenegyesével duplázták meg az előnyüket, majd a második félidőben jött a Kisvárda-henger, és 23 perc alatt megfordították a meccset 3-2-re. A gólokat sorban Gheorghe Grozav, Anton Kravcsenko és Tischler Patrik szerezték – Grozav egy nagyjából 13 méteres fejessel indította be a hazai csapat nagy feltámadását.

A hajrában viszont az akkorra már kettős emberhátrányban játszó ZTE újra betalált, ekkor Babati Benjamin volt eredményes a csapat második büntetőjéből, beállítva a 3-3-as végeredményt.

várda-zte

A szombati korai meccsen az Újpest az Illovszky stadionban kapott ki 2-1-re a Mezőkövesdtől, míg a délután 5-ös sávban a Paks 2-1-re verte a Kaposvárt, a Felcsút pedig a Diósgyőr ellen idegenben ért el 1-1-es döntetlent.

A Fehérvár FC otthon nyert 2-1-re a Debrecen ellen, ezzel megőrizte hárompontos előnyét a tabella élén. A vasárnap 16.00-tól a Budapest Honvéd ellen játszó Ferencváros a Mezőkövesdhez hasonlóan 3 pontra zárkózhat a Fehérvár mögé, igaz, ők áprilisig folyamatosan meccshátrányban lesznek a nyári halasztásuk miatt. A fehérvári meccsen az eső a pályán nem, a lelátón viszont gondot okozott.

Eredmények

Kisvárda Master Good–ZTE FC 3-3 (0-2)

Újpest FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1-2 (0-1)

Paksi FC–Kaposvári Rákóczi FC 2-1 (0-1)

Diósgyőri VTK–Puskás Akadémia 1-1 (0-0)

Mol Fehérvár FC-Debreceni VSC 2-1 (1-1)

Rovatok