Index Vakbarát Hírportál

Lewandowski sosem látott formában, mégis kikapott a Bayern

2019. október 5., szombat 17:38

A Bayern München vereségével, a Freiburg, illetve a Bayer Leverkusen és az RB Leipzig egymás elleni, majd a Schalke 04 döntetlenjével ötcsapatos holtverseny alakult ki a Bundesliga élén a hetedik fordulóban szombaton, az említett öt csapat ugyanis egyaránt 14 ponttal áll, bár hivatalosan a Bayern Münchené az első hely.

A hét közben a Bajnokok Ligájában 7-2-es győzelmet arató Bayern otthon kapott ki 2-1-re a Hoffenheim ellen, a vendégek győzelmét nagyban Sargis Adamyannak köszönhetik, aki duplázni tudott. Az örmény játékos két gólja között Robert Lewandowski egyenlített időszakosan, amivel történelmi szintre ért:

A Leverkusen otthon játszott 1-1-et a szokás szerint két magyar válogatott játékossal, Gulácsi Péterrel és Orbán Willivel felálló RB Leipzig ellen, és döntetlenre zárt a Freiburg otthon a Borussia Dortmund ellen is. Kora este a Schalke 04 a 90. percig vezetett a Köln ellen otthon, de végül ők is 1-1-gyel fejezték be a meccset, ötre bővítve az élen azonos pontszámmal álló csapatok számát. Az ötösfogatot vasárnap a Borussia Mönchegladbach, vagy akár a Wolfsburg is megelőzheti, amennyiben nyernek..

A Dortmundban egyébként nagyon laza gólt lőtt Axel Witsel egy szögletet a kapuba vágva, és betalált a BL-ben szerdán duplázni tudó Achraf Hakimi is, aki így két meccsen három gólt szerzett a héten, de végül csak 2-2 lett a vége a Freiburg ellen.

A negyedik korai szombati meccsen a Szalai Ádám nélkül kezdő, a magyar csatárnak 5 percet adó Mainz idegenben nyert a hét forduló után egy ponttal álló Paderborn ellen.

Eredmények

Rovatok