Index Vakbarát Hírportál

Óriási pech: potyagól és súlyos sérülés Llorisnak

2019. október 5., szombat 13:56

Villámrajtot vett a Brighton & Hove Albion a Tottenham ellen a Premier League nyolcadik fordulójának nyitómeccsén, amin már a harmadik percben vezetést szerzett a kiesőzóna előtt nem sokkal tanyázó hazai csapat.

A gólhoz kellett a Tottenham kapusa, Hugo Lloris is, aki nagyot hibázott, és simán Neal Maupay elé ejtette a labdát, aki könnyedén fejelte be pár centiről az ajándékba kapott lehetőséget. A Tottenham gondjai viszont ezzel nem értek véget, a kapujába beeső Lloris ugyanis a landolásnál súlyosan megsérült, a kitámasztásnál visszafordult a bal könyöke.

Llorist hosszas ápolás után hordágyon, nagy fájdalmak között vitték le, a helyére Paulo Gazzaniga állt be. Késő délutáni hírek szerint nem tört el semmije, és még szombaton kiengedik a kórházból.

A Brighton még a félidő előtt megduplázta az előnyét, majd a második félidőben a harmadik góljukat is megszerezték, ez is lett a végeredmény, 3-0. Ezzel a Brighton hat PL-meccs után nyert újra, és 1983 óta először győzték le a Tottenhamet. A Brighton második két gólját Aaron Connolly szerezte.

95. perces büntetővel maradt életben a Liverpool sorozata

Sorban 17. bajnoki mérkőzését is megnyerte a Liverpool, igaz, nem sok kellett hozzá, hogy megszakadjon az egy híján rekordbeállítást jelentő széria, ugyanis csak a 95. percben, James Milner büntetőjével lett meg a győzelem a BL-győztes csapatnak a Leicester City ellen. A Liverpool első gólját szerző Sadio Maná 100. Premier League-meccsét játszotta a Liverpoolban, amiken már 50 gólnál jár.

A szombat délutáni meccseken nagyot nyert az Aston Villa, ami 5-1-re verte idegenben a Norwich Cityt, a Burnley 1-0-s sikert aratott az Evertonnal szemben, a Watford és a Sheffield pedig gól nélküli döntetlennel zárt. A kora esti meccsen a Crystal Palace idegenben nyert 2-1-re a West Ham United ellen.

Szombati eredmények

brighton-tottenham

Rovatok