Index Vakbarát Hírportál

Mr. 50% simán kaphatna Aranylabdát

2019. október 6., vasárnap 07:06

Remek karrierpontra ért szombaton a Leicester City elleni meccsen a Liverpool támadója, Sadio Mané:

100. liverpoolos Premier League-meccsén az 50. gólját szerezte.

Azzal vezetett 1-0-ra csapata, majd egy hosszabbításos büntetővel nyertek is 2-1-re.

Mané mindössze a 10. Pool-futballista, aki elérte ezt a számot, pedig a 10 csúcs, eddig a Manchester Uniteddel együtt tartották, 9-9 embert adtak az 50-esek klubjába.

Manénak remek gólátlaga van összes liverpooli meccsét számítva is:

134 mérkőzés, 67 gól, azaz itt is 50%-os a mutatója.

Középcsatárok irigykednek ilyen számokra, ráadásul Mané még csak nem is csatár, hanem szélső. Igaz, nem a klasszikus vonalszélső, de az 50% egészen kiemelkedő a posztján.

A Poolnak fantasztikus szezonja van, nyolcból nyolc meccset nyertek a bajnokságban, zsinórban 17 győzelemnél járnak a PL-ben. A rekord 18, Guardiola Manchester Cityje tartja.

Manénak pedig talán még zseniálisabb éve van egyéni szinten. 22 góljával - megosztva - a Premier League gólkirálya lett az elmúlt idényben, a Poollal Bajnokok Ligáját nyert. Ősszel is nagyot megy, 8 PL-meccsen ötször talált be, 11 mérkőzésen nyolcszor.

Sadio Mane Goals & Skills 2019

Nem véletlenül merülhet fel a kérdés, elég lehet-e ez egy Aranylabdára? Közeleg az év vége, amikor átadják a futball első számú egyéni díját, és a szenegálinak az esélyesek között kell lennie. Furcsa, hogy a FIFA Év Játékosa-voksoláson még csak a legjobb háromba sem fért be, Messit, Cristiano Ronaldót és csapattársát, Virgil van Dijkot is elészavazták.

Ön kinek adná az Aranylabdát?

  • 856
    Mané
  • 840
    Van Dijk
  • 734
    Messi
  • 259
    Cristiano Ronaldo
  • 162
    Szalah

Biztató viszont a számára, hogy az Aranylabdát átadó France Football magazin igyekszik eltávolodni a Nemzetközi Futballszövetség irányvonalától, tavaly 10 év után nem Messi vagy Cristiano Ronaldo kapta a díjat, nagyon valószínű, hogy az újságírók idén sem adják már oda egyik szupersztárnak sem. Sanszosabb, hogy Manénak másik két liverpoolossal, a már említett Van Dijkkal és Mohamed Szalahhal kell megküzdenie a címért.

Az eddigi egyetlen afrikai aranylabdás a libériai George Weah volt, 1995-ben kapta meg, amikor a FF nyitott, és már nem csak európai futballisták közül választhattak.

Rovatok