Index Vakbarát Hírportál

Dzsudzsák: Mindenkinek olyan ajánlatot kívánok, mint én kaptam

2019. október 7., hétfő 18:55 | aznap frissítve

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs az M4Sportnak már a telki edzőtáborban beszélt. A csapat a csütörtöki Eb-selejtező előtt vasárnap este találkozott, kivéve a sérülteket.

Nyugtázta ezúttal is, egy csapata van, az pedig a válogatott, előtte neki csak bemelegítés, ami az Emirátusokban történik. Bemelegítés, hogy itthon tökéletes állapotban lehessen. Klubja, az Al-Ittihad nincs túl jó passzban, idén még nem nyert meccset, utolsó helyen állnak a ligában. 

A csapatban mindenkinek próbálják átadni azt az atmoszférát, amit az előző Európa-bajnokságon kint, majd a hazajövetelkor tapasztaltak.

Azt csak utoljára szokták elmondani, hogy mindez most Budapesten jöhet össze, feltéve, ha az első két hely valamelyikét megszerzik, vagy a Nemzetek Ligájában megfelelően pótvizsgáznak.

Arra a kérdésre, hogy miben másabb a játéktudása, mint öt éve, így felelt.

Kívülről nem szoktam magam nézni, de azt mindig ellenőrzöm, ha a szabadrúgás sorfalat talál, vagy véd a kapus, akkor hogyan lehetett volna úgy elrúgnom, hogy abból gól legyen. Erre úgymond allergiás vagyok és eléggé precíz.

A gyorsaságát megfelelőnek tartja – az önbizalma a helyén van –, nem mentek el úgy mellette, hogy köze nincs hozzá, vagy lihegne. Egyszer sem görcsölt be a meccsek végén.

Egy éve ilyenkor nem volt a válogatott keretben, a visszatérése után tapasztalta, hogy azt mondták róla, hogy nem úgy kell kinéznie egy csapatkapitánynak, ahogy ő.

Picit felindulásból is mondtam, hogy nagyon-nagyon várom azt az embert, akinek olyan ajánlatai lesznek, mint nekem, és azokra nemet mond. Engem emiatt ítéltek el. Kívánom mindenkinek, hogy olyan ajánlatai legyenek, mint nekem. Ha lesz ilyen ember, és nemet mond, akkor talán egyetértek a kritikus szavakkal.

Azzal zárta a mondandóját, hogy ő még az a Dzsudzsák, aki segítséget tud adni a válogatottnak. Csütörtökön Splitben Horvátország az ellenfél, vasárnap Azerbajdzsánt fogadjuk.

Rovatok